Omdat we sterk geloven in de kracht vaneetbare bloemen stellen we graag enkele van de lekkerste en mooiste eetbarebloemen voor die je ook in de groothandel online kan kopen. Deze bloemen alsookpepers en salades kan je ook online kopen.

Draai of keer het hoe je wilt, bloemen geven kleur aan je leven en toveren een lach op je gezicht. En zou het niet leuk zijn als je het esthetische van bloemen kunt combineren met een andere zinnenprikkelende ervaring… namelijk deze van de smaakpapillen? Inderdaad, plekken genoeg waar je in een groothandel bloemen kunt kopen om aan je klanten aan te bieden, maar wat als je deze aankoop nog specialer kunt maken door er eetbare bloemen van te maken. Eetbare bloemen worden immers met de dag populairder en het zijn tegenwoordig niet alleen maar de groten der gastronomische aarde die ze in hun gerechten verwerken maar ook de gewone hobbykok. Omdat we sterk geloven in de kracht van eetbare bloemen stellen we graag enkele van de lekkerste en mooiste eetbare bloemen voor die je ook in de groothandel online kan kopen.

De mooiste en lekkerste eetbare bloemen in de groothandel

1. Viooltjes:

Viooltjes

Beginnen doen we met enkele van de mooiste bloempjes die er bestaan…ongeacht of het nu om eetbare of niet eetbare bloemen gaat. We hebben het natuurlijk over de bloemen wiens naam letterlijk en figuurlijk als muziek in de oren klinken ‘viooltjes’. Je vindt ze in allerhande kleuren en sommige groeien wel het hele jaar door. Naast de looks hebben ze ook iets lekkers. Heerlijk zoet vormen ze de perfecte afwerking voor je salades of desserts. Bij voorkeur rauw te eten want anders gaat er veel van de smaak verloren. Een van onze favoriete eetbare bloemen die je ook in de groothandel kunt kopen.

2. Courgettebloem:

Courgettebloem

Een andere topper die onze ogen doet schitteren en onze smaakpapillen doet tintelen, is de courgettebloem. Inderdaad, niet alleen met de courgette kan je heerlijke gerechten bereiden, maar ook met de bloem van de courgette. Ze hebben een crunchy bite, zijn licht bitter en worden vaak gebruikt om op te vullen. Vul ze met wat ricotta of Parmezaanse kaas of frituur ze. De mogelijkheden zijn eindeloos en ook eindeloos lekker!

3. Goudsbloem:

Goudsbloem

Deze bloem heeft haar naam niet gestolen. Onder de eetbare bloemen in de groothandel kaapt ze in vele gevallen de gouden medaille weg en dat heeft de bloem onder meer te danken aan haar wel heel zonnige voorkomen. De feloranje of felgele blaadjes zijn de ster van je bord en met de kleur kan je bepaalde gerechten zoals rijst en soep ook een extra tintje meegeven. Goudsbloem heeft een milde kruidige smaak; een beetje bitter. Ze worden trouwens ook voor thee en zalf gebruikt. Met deze eetbare bloem uit onze groothandel heb je goud in handen!

4. Anjers:

Anjers

7 anjers, 7 rozen… toen Willy Sommers deze legendarische woorden in zijn mond nam, wist hij waarschijnlijk niet dat je ze ook letterlijk in je mond kunt nemen. Met een kleurenpallet van rood over blauw tot oranje is de anjer de perfecte finishing touch voor ieder gerecht. Mooi om je salades mee te decoreren en een smaak die je wat doet denken aan een combinatie van kruidnagel en nootmuskaat.

Welke groothandel verkoopt eetbare bloemen?

Al deze en nog veel meer eetbare bloemen, salades en pepers vind je bij groothandel TasteUp. Vers geplukt worden ze te koop aangeboden tegen scherpe prijzen. Op zoek naar een gepaste en gepersonaliseerde verpakking voor jouw eetbare bloemen, ook dan kan groothandel TasteUp je van dienst zijn. Contacteer ze vrijblijvend en ontdek wat de mogelijkheden zijn.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen