Eetbare bloemencombineren het esthetische met het gastronomische tot een unieke combinatie vansmaken, kleuren en geuren. Maar waar koop je verse eetbare bloemen in België?Wij vertellen je graag meer.

Een gerecht moet je niet alleenbetoveren met haar sensationele smaak maar ook bedwelmen met haaraantrekkelijke aroma en verleiden met haar krachtig kleurenpalet. Hettriumviraat uit de gastronomische keuken waar sterrenchefs continu naarstignaar op zoek zijn. Of je nu een sterrenchef of een SOS Piet amateurkok bent,eetbare bloemen bieden ‘the best of 3 worlds’ en geven het oog wat het wiltterwijl de smaakpapillen niet worden vergeten. Van Afrikaantjes overboragebloemen tot courgettebloemen en viooltjes… een assortiment waar menigbloemschikker letterlijk en figuurlijk van zal smullen. Maar waar koop je die eetbarebloemen in België? En dan hebben we het nietover de plastieken bakvarianten die al weken onderweg zijn vanuit de meestexotische oorden, maar wel verse eetbare bloemen die je in bulk of in kleineporties geplukt en geprepareerd bij de lokale planten- en bloemenboer kuntkrijgen.

Waar koop je eetbare bloemen in België?

Eén van dé referenties die al enkelegeneraties lang elke dag bet beste van zichzelf geeft om onder meer eetbarebloemen vers van de pers op je bord te toveren, is Taste Up. Versheid endiversiteit worden er hoog in het vaandel gedragen. Een ongeëvenaardassortiment aan eetbare bloemen, pepers, kruiden en salades ligt er op jou tewachten. Leverbaar in bulk en met indien gewenst personaliseerbare verpakkingenzijn de mogelijkheden zowel voor de groothandel als voor andere professionelenen amateurs zo goed als oneindig.

De kracht van eetbare bloemen

Waar koop je eetbare bloemen

Al eeuwenlang worden bloemen verwerkt inallerhande drankjes en gerechten. Ze werden echter nooit aanzien als eenvolwaardig onderdeel van de culinaire wereld. Eerder als een leuk fantasietjewaaraan wat helende of geneeskrachtige eigenschappen werden toegewezen. Leukook om je thee dat extraatje te geven maar voor de rest moest je er niet alteveel van verwachten. Die tijden zijn gelukkig voorgoed voorbij. Eetbarebloemen zijn een volwaardig onderdeel van de gastronomische hoogstandjes die wevoorgeschoteld krijgen; Hun kracht schuilt in hun eerdergenoemde diversiteit.Prachtig als decoratie maar ook zo divers aan smaken en sensaties. Denk maaraan de peperige smaak van Oost-Indische kers die in fel contrast staat met delichte appelsmaak van Fuchsia. Bij eetbare bloemen laat je jouw fantasie devrije loop: gebruik ze in ijs, in de ijsblokjes van je cocktails maar ook insauzen en zelfs bij vlees- en visgerechten. Thepower of the flower!

Eetbare bloemen kopen bij Taste Up

Bij Taste Up koop je eetbare bloemen vanbij de bron. Met kennis der zaken geven ze advies over smaken, kleuren engeuren. Hierbij horen ook verpakkingen en leveringen op maat. Zo goed als allesis bespreekbaar om aan de wensen en vereisten van de klant te voldoen. Neem vrijblijvendcontact op met Taste Up en ontdek wat ze voor joukunnen betekenen.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen