Taste Up Team

Sinds 1950

Het verhaal van Taste Up is een culinair hoogstandje bereid in een 5-sterren Michelin restaurant; bestaande uit gepassioneerde familieleden die al 4 generaties lang als master-chefs van het groene goud ons verrassen met hun zinnenstrelende salades, pittige pepers, kakelverse kruiden en elegante eetbare bloempjes. Het perfecte pallet van ingrediënten om helemaal los te gaan in de wereld van je culinaire creativiteit. Want een verhaal zonder hart, is een product zonder smaak… zeg dat wij van Taste Up het gezegd hebben.

Wat ooit begon als een kwekerij met open velden en een aanbod aan eerder lokale groenten zoals peterselie, wortelen en selder is nu uitgegroeid tot een letterlijk bloeiende en figuurlijk bruisende onderneming die beroep doet op de modernste technologieën om aan de hoogste standaarden op kwaliteits- en hygiënisch gebied te beantwoorden. Om in de culinaire sfeer te blijven… altijd op een bedje van klantentevredenheid met een vleugje versheid en een snuifje CO2-neutraal. Want Taste Up is meer dan een gewone kwekerij alleen.

Bio afdeling

Het kweken van top-of-the-bill-producten blijft natuurlijk onze topprioriteit. Maar Taste Up is tegenwoordig veel meer dan wat het bij de start in de jaren 50 van de vorige eeuw was. Terwijl Jozef en Adèle de Koster toen nog elke ochtend gepakt en gezakt met hun producten naar de vroegmarkt trokken, leveren we onze producten nu zelf tot aan je voordeur.  

Van kwekerij
   

tot consument

"the sky is not the limit,    
          it's just a beginning"

Onze visie en Filosofie

Taste up producten

Vers van de pers

Versheid… het bekt misschien niet zo lekker als Abracadabra of Simsalabim, maar het is wel ons toverwoord. We kunnen deze versheid uit onze hoge hoed toveren omdat we al onze producten zelf kweken, importeren en verwerken. Zo gebeurt er een kwaliteitscontrole aan de bron en gaat een product pas de deur uit als het aan de strengste voorwaarden op gebied van kwaliteit en versheid voldoet. Onze IFS Food en IFS Broker certificaten bewijzen dat we niet voor niets the Fresh Prince of Groot-Bijgaarden worden genoemd. Naast onze eigen groene vingers speelt ook technologie een belangrijke versheids- en kwaliteitsrol. Want zonder technologie kom je er ni…

The Fresh Prince

of Groot-Bijgaarden

Technologie in
dienst van de klant

Wie ooit gezegd heeft dat technologie papier zal vervangen, heeft waarschijnlijk nog nooit zijn achterste afgeveegd met een laptop. Klinkt bekend, niet? Taste Up omarmt daarom de technologie maar zonder daarbij het doel uit het oog te verliezen; het leveren van kwaliteitsvolle producten die qua smaak en looks hun gelijke niet kennen. Wat gezaaid is, zal ook geoogst worden maar wel met zaai-, oogst- en klimaatmethodes die het onder meer mogelijk maken om je het hele jaar door van je favoriete kruiden, salades en pepers te voorzien. Bovendien ook een globaal verhaal…

Embrace technology,

but avoid a headlock

Een globaal verhaal

Naast het gebruik van bijvoorbeeld serres en innovatieve klimaattechnologie voor een uitgebreid lokaal assortiment, gaat Taste Up ook over de gemeente- provincie- en zelfs landsgrenzen heen op zoek naar salades en kruiden die nu eenmaal beter gedijen in andere klimaten en regio’s. Kwaliteit kent voor ons namelijk geen grenzen! Het bewijs? Het bovenhalen van de David Linvingstone in onszelf wat resulteert in een nauwe samenwerking met onder meer Keniaanse kruidenkwekers. Het is maar één hoofdstuk in ons globaal verhaal dat mensen dichter bij elkaar brengt om zo een wereld van geuren en kleuren op je bord te toveren. Een globaal verhaal, maar wel CO2 neutraal…

The best of

both worlds

Wij spreken de
taal van CO2-neutraal

Econologie! Neen, geen afdeling binnen het universitair ziekenhuis maar wel het verenigen van economie en ecologie; een paradepaardje van Taste Up. Het globaal verhaal maakt dat we ons bewust zijn van de CO2-uitstoot die met dit concept gepaard gaat. Aan het hele jaar door vers van de pers onze producten op je bord krijgen, gaat namelijk een logistiek huzarenstuk met bijhorende CO2-uitstoot vooraf. Met het ondersteunen van ecologische en humanitaire projecten zoals “Cookstoves Kenya” en een CO2-reducerend managementsysteem in samenwerking met CO2-Logic proberen we ons steentje bij te dragen aan een CO2-neutrale wereld. Onder het motto: Wees de verandering die je zelf wil zien!

Doing small things well
is a step towards doing big things better

Taste Up Team

Ons team

Sinds de jaren 80 zijn wij het, Johan en Marina Leemans, die aan het roer staan van een familieschip dat al vele stormen heeft overwonnen en tegenwoordig met de wind in de zeilen koers zet naar de toekomst. De microbe van de kruiden, salades, pepers en eetbare bloemen gaven we met de paplepel in naar de ondertussen vierde generatie van gepassioneerde kwekers; Jolien en Jorne. Twee generaties die dag in dag uit het beste van zichzelf geven om de meest verse en kwalitatieve salades en kruiden te kweken. Twee generaties ook met elk hun visie en ideeën wat zorgt voor een interessante wisselwerking waarbij problemen gekruid met liefde en een tas ‘oplos’koffie in opportuniteiten worden omgezet.  Samen met onze medewerkers vormen we dan ook één grote familie waarin talent wordt ontwikkeld en gestimuleerd… allemaal blaadjes aan dezelfde krop sla.

Wij zijn allemaal blaadjes aan dezelfde krop sla