Eetbare bloemen online kopen kan je perfect bij Taste Up. Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces. In deze blog stellen we alvast enkele soorten aan jou voor!

1. Gele madeliefjes

Gele madeliefjes hebben een heerlijke, lichtbittere smaak. Je ziet ze dan ook vaak als garnituur bij salades. Wie soms wat last heeft van krampen, is zeker gebaat met deze bloemetjes. Ze hebben namelijk een kalmerend effect op de darmen. Ook bieden madeliefjes soelaas bij huidontstekingen en vervelende eczemen.

Een leuke tip: strooi dichte madeliefjes in hete soep. Door de warmte zie je de bloemetjes geleidelijk opengaan.

2. Leeuwenbekjes

Leeuwenbekjes? Een aparte naam voor zulke mooie bloemen met zachte kleuren, niet? De verklaring: als je een leeuwenbekje vastneemt en je knijpt er aan weerszijden zachtjes in, lijkt de bloem op een echte leeuwenbek. Wil je het zelfs eens proberen? Pas dan op, want wie weet bijten ze wel!

Met deze bloemen geef jij je gerechten niet alleen meer kleur, maar breng je ze er ook mee op smaak. De lichtbittere, frisknapperige smaak is een leuk extraatje in salades. Ook kan je leeuwenbekjes invriezen in ijsblokjes en op een zomerse dag in je cocktail doen!

3. Goudsbloem

Wil je eens een leuk alternatief proberen voor peper? De smaak van goudsbloem doet immers sterk denken aan peper. Breng er dus gerust je sauzen, salades en soep mee op smaak. Goudsbloem helpt zelfs bij keelpijn, menstruatiepijn, maagzweren en ontstoken amandelen.

4. Courgettebloemen

De naam geeft eigenlijk al alles prijs: courgettebloemen zijn de prachtige bloemen die groeien op courgettes. En dan hebben we het voornamelijk over de vrouwelijke varianten, want de mannelijke bloemen hebben geen vrucht en ook de mogelijkheden zijn beperkter.

De vrouwelijke courgettebloemen zijn daarentegen toepasbaar in allerlei gerechten. Denk maar aan pasta’s, salades, stoompotjes en visgerechten. De smaak kan je beschrijven als lichtjes bitter. De textuur is bovendien lekker krokant.

Eetbare bloemen online kopen? Bekijk gerust onze webshop!

Bij ons vind je de meest unieke eetbare bloemen, gaandeweg van Afrikaantjes tot rode rozen en viooltjes. Bekijk hier ons complete assortiment!

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen