Een bloemetje op tafel zorgt meteen voor dat tikkeltje extra kleur, sfeer en aroma. Een bloemetje op je bord zorgt op haar beurt voor een explosie aan smaken die je smaakpapillen in de zevende hemel brengen. Inderdaad, eetbare bloemen zijn hip en trendy en floreren letterlijk en figuurlijk op gastronomisch vlak. Van de meest prestigieuze chef-koks ter wereld tot de amateur-kok achter zijn of haar inductiefornuis… eetbare bloemen zijn godsgeschenken die van je gerecht een smaakvol kunstwerkje maken. Graag stellen we je 6 eetbare bloemen voor die je online kunt bestellen.

6 eetbare bloemen die je online kunt bestellen

Om je alvast op weg te helpen in het maken van de juiste keuze, want iedere bloem heeft een eigen smaak en aroma, stellen we je graag 6 eetbare bloemen die je online kunt bestellen, voor.

1. Viooltjes

Viooltjes springen meteen in het oog in onze lijst van 6 eetbare bloemen die je online kunt bestellen.  Zowel de blaadjes als de bloemen zijn bovendien eetbaar. Verwacht bij het eten van bladeren een milde tot flauwe smaak, terwijl de bloemen eerder zoet zijn. Lekker om snoep smaak te geven, confituur van te maken of ze aan salades toe te voegen.

Eetbare bloemen bestellen viooltjes

2. Rozen

Bij het horen van het woord ‘rozen’ denk je misschien spontaan aan fleurige boeketjes om je geliefde mee te verrassen. Maar waarom ze niet in een gerecht voor je levenspartner verwerken? Alle soorten rozen zijn immers eetbaar. Gewoon de bitterwitte basis verwijderen en de sterk geparfumeerde bloemblaadjes in je culinaire creatie verwerken. Van desserts over drankjes tot rauw in salades of soepen.

Eetbare bloemen bestellen rozen

3. Lavendel

De typische paarse bloempjes kennen we allemaal wel van de Zuid-Franse lavendelvelden. Het schattige bloempje heeft een zoete smaak met een delicate citrustoets. De sensuele geur en verrassende smaak van lavendel past zowel bij hartige als bij zoete gerechten. Perfect op chocoladetaart, ijs of in champagne.

Eetbare bloemen bestellen lavendel

4. Gele madeliefjes

Een streling voor het oog maar een lichte tinteling voor de tong, dat zijn de typisch gele blaadjes met oranje kern van zaadjes van het madeliefje. Deze bloem smaakt een beetje bitter en pikant. Perfect voor wat smaakvollere gerechten die een beetje pit kunnen gebruiken.

Eetbare bloemen bestellen madeliefjes

5. Leeuwebekjes

Onder de eetbare bloemen die je online kunt bestellen, vinden we ook het leeuwebekje. Deze bloem is eetbaar en heeft een licht bittere smaak. Doe het echter niet voor de geur want dat heeft deze bloem niet echt mee. De Griekse benaming betekent niet voor niets ‘anti-neus’. Dat we het bloempje toch in onze lijst opnemen, is omwille van het esthetische aspect. Perfect eetbaar en met een ongekende schoonheid, kan dit bloempje wel eens de missing link in je decoratieve garnituur zijn.

Eetbare bloemen bestellen leeuwebekjes

6. Orchideeën

Als je het over de schoonheid van bloemen hebt, kom je al gauw bij orchideeën uit. Maar wist je dat deze bloemen ook al eeuwenlang omwille van gezondheids- en medicinale redenen geconsumeerd worden? En dit van Afrika over Azië tot in Australië? De bloem zou namelijk helpen tegen hoofdpijn, misselijkheid en kanker en je potentie een boost geven. Reden genoeg om deze bloemsoort in onze lijst van 6 eetbare bloemen die je online kunt bestellen op te nemen. Orchideeën geven een frisse en knapperige toets aan je gerechten; vergelijkbaar met groene bladgroenten zoals andijvie en waterkers.

Eetbare bloemen bestellen orchideen

Bestel deze 6 eetbare bloemen hier online

Wil je wat anders dan anders en eens uniek uit de hoek komen bij je volgende gerechtje? Of wil je gewoon die extra toets aan je dagelijkse slaatje geven? Dan kunnen de eetbare bloemen van Taste Up jou een handje helpen. Bestel nu de bovengenoemde 6 eetbare bloemen en nog vele anderen gewoon hier online.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen