Bloemen metsmaak horen thuis in je keuken! Wij vertellen je wat meer over onzepersoonlijke top 3 van eetbare bloemen: lavendel, madeliefjes en orchidee. Zezorgen niet alleen voor een ware smaakexplosie maar ze zien er ook geweldiguit.

In toprestaurants zijn ze niet meer weg tedenken en ook in de keuken van de gemiddelde Vlaming zien we ze steeds vakeropduiken; we hebben het natuurlijk over eetbare bloemen. Deze bloemen met smaak fleuren je gerecht op en sommige onder hen voegen daar nog een extra smaaksensatie aan toe. Tijd om die smaakvolle bloempjes eens in de kijker tezetten. Wij stellen graag enkele van onze persoonlijke favorieten voor envertellen je waarom het de moeite loont om ze ook in jouw gerechten te verwerken.

Onze persoonlijke top 3 van eetbare bloemen met smaak

1. Lavendel

Een van de grootste smaakmakers in de bloemenwereld is zonder meerlavendel. In tegenstelling tot de neutrale smaak van de meeste eetbare bloemenis lavendel een ware smaakbom. Wees daarom voorzichtig als je de vrolijkepaarse bloempjes in je gerechten gebruikt. Toch is het de net de verfrissende en licht zoete smaak die lavendel zo populair maakt. Als je de juiste hoeveelheid gebruikt in bijvoorbeeld desserts of koekjes dat ontpopt deze bloem met smaak zich tot de aromatische ster van je gerecht.

Lavendel

2. Madeliefjes

Waarom zou je in hemelsnaam madeliefjes kopen? Ok, ze zien er wel schattig en lief uit, maar voor de meeste mensen is een madeliefje toch gewoon een veldbloem of zelfs onkruid. Verrassend genoeg zijnmadeliefjes veel meer dan dat en verdienen ze hun plek in het lijstje van bloemen met smaak dankzij hun licht bittere smaak met een toets van noten. Watje ermee kunt doen? Madeliefjes kan je gebruiken om je salades een zomerstintje te geven. Of kom origineel uit de hoek bij je volgende tuinfeestje doorde bloempjes in ijsblokjes te verwerken. En om helemaal het toppunt van originaliteitte bereiken, kan je ook scoren met soep. Inderdaad, met soep! Madeliefjes dienog niet helemaal open zijn, gaan door de warmte van de soep hun blaadjes openvouwen… gegarandeerd gevolgd door enkele wow’s en wauw’s van jegasten.

Madeliefjes

3. Orchidee

Bij bloemen met smaak denk je waarschijnlijk niet meteen aan deorchidee. Is deze prachtige bloem dan ook eetbaar? Toch wel, er worden namelijk speciaal eetbare orchideeën gekweekt en die horen natuurlijk in het lijstje thuis van bloemen met smaak die je eens moet geprobeerd hebben. Al was het maar voor de pracht en praal waar deze betoverende bloem voor bekendstaat! Want zegnu eerlijk… ken jij een bloem die haar blaadjes mooier ontvouwt dan de orchidee? Voor ons is het alvast liefde op het eerste gezicht. De orchidee geeftkleur aan salades, kan gevuld worden met lekkernijen zoals slagroom of chocolade en door de eerder neutrale smaak kan je er zo goed als ieder gerecht mee decoreren. Laat je fantasie maar de vrije loop!

Orchideen

Koop je bloemen met smaak in bulk

Bij Taste Up kan je al deze, en nog veel meer,bloemen met smaak in bulk kopen. Indien gewenst, kunnen ze zelfs gepersonaliseerd verpakt worden. Het loont dus de moeite om vrijblijvend contact op te nemen met de mensen van Taste Up om samen de mogelijkheden op een rij tezetten. Taste Up is dé specialist op gebied van dagverse eetbare bloemen,kruiden, pepers en salades.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen