Wil je gele madeliefjes kopen? Een verstandige keuze, want deze bloemen zijn niet alleen mooi, maar ook nog eens lekker en gezond. Lees hier meer over de oorsprong, de keukenmogelijkheden en de vele gezondheidsvoordelen van gele madeliefjes.

Waar komen gele madeliefjes vandaan?

Gele madeliefjes oftewel gele bellis perennis kwamen oorspronkelijk alleen in West-Europa en sommige delen van Zuidwest-Azië voor. Door internationale handel vind je de bloempjes vandaag echter over de hele wereld.

De Latijnse naam ‘bellis perennis’ betekent zoveel als ‘eeuwige schoonheid’ of ‘alle jaren mooi’. Madeliefje is dan weer een samentrekking van ‘maagde-lief’. De bloem werd in Katholieke tijden immers verbonden aan de maagd Maria.

Naast gele madeliefjes heb je natuurlijk nog vele kleuren, waaronder de alomtegenwoordige witte madeliefjes met een geel hart. In totaal zijn er zo’n 45 verschillende soorten met allemaal dezelfde groeieigenschappen, alleen de kleuren en combinaties verschillen.

Hoe kan je gele madeliefjes in de keuken gebruiken?

Gele madeliefjes hebben een heerlijke, lichtbittere smaak. In de keuken worden de bloemen vaak als garnituur toegevoegd aan salades. Ook kan je ze strooien in je soep. Leuk weetje: als de bloemetjes dicht zijn, zullen ze door de warmte van je soep weer geleidelijk aan opengaan

Zijn gele madeliefjes gezond?

Madeliefjes hebben een kalmerend effect bij krampen. Als je ze dagelijks eet gedurende enkele weken, gaan de bloemen zelfs een zuiverend effect hebben. Ook zijn madeliefjes goed voor de lever.

Heb je bovendien huidproblemen? In de homeopathie worden madeliefjes zelfs gebruikt om problemen met de huid te bestrijden. Zo bieden madeliefjes soelaas bij huidontstekingen met jeuk en vervelende eczeem.

Gele madeliefjes kopen? Bekijk gerust onze webshop!

Bij ons vind je de meest verse en unieke kruiden, pepers en salades. Ook gele madeliefjes maken dus deel uit van ons assortiment. Bekijk hier ons assortiment eetbare bloemen.

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen