Kun je lavendel eten? Maar natuurlijk! Vooral in Frankrijk wordt lavendel vaak gebruikt als kruid om bepaalde gerechten en producten mee op smaak te brengen. Lees in deze blog alles over lavendel, de smaak, de geur en de culinaire mogelijkheden!

Wat is lavendel?

De bloemen van lavendel herkent iedereen meteen aan de zeer herkenbare geur en typische paarse kleur. In het wild worden de struiken nooit hoger dan een meter en breder dan een halve meter. Lavendel behoort dan ook tot het geslacht van de dwergstruiken.

De bloempjes zijn meestal eivormig en worden doorgaans tot zo’n acht centimeter lang. Omdat lavendel zo’n aangenaam aroma heeft, worden bepaalde soorten gebruikt voor cosmetica, zeep en parfum.

Kun je lavendel eten?

Maar ja hoor, ook in de keuken kunnen de lavendelbloemen terug te vinden zijn. En dan voornamelijk in Frankrijk. De bloemblaadjes zie je er immers vaak als een ingrediënt van Provençaalse kruiden. Ook worden ze er gebruikt om bepaalde gerechten en producten op smaak te brengen, zowel gedroogd als vers.

Wel geven we jou de tip om zuinig te zijn, anders overheerst de smaak al snel. Die smaak valt namelijk te omschrijven als sterk, fris, licht zoetig maar ook een tikkeltje bitter. Het best combineer je lavendel met andere kruiden.

Lavendel kopen? Bekijk gerust onze webshop!

Bij ons vind je de meest verse en unieke eetbare bloemen, kruiden, pepers en salades. Bekijk hier ons assortiment eetbare bloemen.

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen