De keukenprinsen en -prinsessen onder ons weten wat het is om een mooi gerecht op tafel te toveren. Bij een mooi gerecht, what's in a name, draait het bovendien niet alleen om de smaken maar ook om de looks. Het oog wil immers ook wat. De kans dat een gerecht dat er goed uitziet, gaat gesmaakt worden is bovendien een stuk groter dan wanneer je een oersaai bordje krijgt voorgeschoteld. In dat opzicht kunnen eetbare bloemen een belangrijke rol spelen. Ze voegen immers niet alleen een pittig of juist zeemzoet tintje aan je gerecht toe, maar ze zien er ook prachtig uit. Zo zorgen ze zowel voor een explosie aan smaak als voor een explosie aan kleuren. Wij stellen je graag enkele bloemen voor die je kunt eten. Van het populaire en alombekende viooltje tot het iets minder bekende maar daarom gastronomisch niet minder beminde leeuwenbekje.

Bloemen die je kunt eten

Hier enkele van onze favoriete bloemen die je kunt eten. Deze eetbare bloemen kan je ook online kopen.

1. Het viooltje

Viooltjes

Het leuke aan viooltjes is dat je ze zo goed als het hele jaar kunt gebruiken. Zelfs tijdens koudere periodes kunnen er nog viooltjes in bloei in je tuin staan. Ze zijn een streling voor het oog en ze strelen ook je tong met hun zoete karakter. Viooltjes zijn populaire eetbare bloemen om te gebruiken in salades of desserts. Eén tip; ga het viooltje niet opwarmen want dan gaat de smaak verloren. Rauw opeten, is dus de boodschap.

2. De Anjer

De Anjer

7 anjers 7 rozen… twee perfect eetbare bloemen waarvan we nu even de anjer onder de loep gaan nemen. Als we het over een kleurig en fleurig bloemenpakket hebben dan is de kans groot dat er anjers aan te pas komen. Deze bloem is immers in tal van kleuren te verkrijgen: van geel over rood tot zelf paars en blauw. Perfect om je gerecht kleur te geven.  Onder de bloemen die je kunt eten, staan anjers bekend om hun pikante smaak met zoete toets. Dit maakt ze niet alleen ideaal in salades maar ook in Aziatische gerechten en sauzen.

3. De Goudsbloem

Goudsbloem

Alleen de naam al doet tot de verbeelding spreken. Met hun felgele en oranje bladeren vallen ze meteen op. Bitterzoet… zo kan je de smaak van de goudsbloem het beste omschrijven. Wist je trouwens dat ze niet alleen gebruikt worden om je gerecht extra smaak te geven of je bord wat op te fleuren? Inderdaad, goudsbloemen worden namelijk ook gebruikt om bijvoorbeeld sauzen of yoghurt een leuk kleurtje te geven. Ze vervangen hierbij soms het veel duurdere saffraan. Deze bloem heeft trouwens ook een heilzame werking en wordt onder meer in zalven voor huidproblemen gebruikt.

4. Het Leeuwenbekje

Leeuwebekjes Bloemen

Leeuwenbekjes… een naam die ze te danken hebben aan de vorm die ze krijgen wanneer je ze samendrukt. Wat betreft hun smaak kunnen we ze als licht bitter maar ook fris en knapperig omschrijven. Sommige mensen herkennen er zelf een lichte anijssmaak in. Deze eetbare bloemen vinden we over het algemeen terug in salades. Probeer ze echter ook eens te verwerken in roomkaas of maak er ijsblokjes mee.

Bloemen die je kunt eten online bestellen

Elk van eerdergenoemde bloemen zijn niet alleen eetbaar, maar ze kunnen ook online besteld worden via de website van Tasteup. Naast een uitgebreid assortiment aan eetbare bloemen vind je hier trouwens ook verse kruiden, pepers en salades.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen