De lente is weer in het land. En ook een beetje in onze mond. Zo passen bepaalde lentekruiden en salades perfect bij dit seizoen. Denk maar mesclun, radijzen, lente-ui, munt, bieslook en verschillende eetbare bloemen. In deze blog stellen we enkele smaakmakers voor.

Salades

1. Mesclun

Deze salademix van jong geoogste bladgroenten vind je vaak terug in de Franse keuken. Diverse slasoorten, andijviesoorten, kruiden en koolsoorten maken deel uit van de mix. Mesclun zonder kruiden heet dan weer ‘babyleaf’, een variatie met een ietwat minder pittige smaak.  

2. Radijzen

Radijzen zijn vanwege depittige en peperachtige smaak populair in onder meer soepen en aardappelpuree. Ook zie je ze weleens terug als decoratie bij een slaatje. Radijzen behoren tot de grote familie van koolgewassen en kunnen zowel een rode, zwarte als witte kleur hebben.

Bij Taste Up is het mogelijk om de radijzen in hun geheel, ontkopt of met steeltje te verkrijgen. Tip: je kan de pittige smaak verzachten door de radijsjes te schillen.

3. Lente-ui

Nog nooit van lente-ui gehoord? Dan klinkt pijpajuintjes, bosui of schannuleke je misschien bekender in de oren. Het zelfs mogelijk dat je lente-ui verwart met prei, want ze lijken sterk op elkaar en smaken ongeveer hetzelfde. Toch is lente-ui kleiner. Ook heeft prei een iets pittigere smaak.

Lente-ui biedt vele mogelijkheden in de keuken. Zo kan je de groente – al dan niet fijngesnipperd – verwerken in salades, groentehapjes, sauzen en op je boterham.

Kruiden

1. Munt

Zit die vreselijke winter nog steeds in je lichaam? Dan is munt het ideale kruid om een verkoudheid, verstopte neus of slijmvorming te verjagen. Zo lost muntthee die vervelende kwaaltjes zo weer op. Verder is het kruid natuurlijk overal ter wereld een vaste waarde in de keuken.

Het kruid geeft bijvoorbeeld een extra dimensie aan lamsvlees, vis of marinades. Je kan munt in werkelijk iedere gang gebruiken: van het aperitief tot het dessert.

2. Bieslook

Je herkent bieslook ongetwijfeld aan de lichte uiensmaak. En dat is niet eens zo verwonderlijk, want het is een ver neefje van de ui. Wel moet je in de keuken oplettend zijn. De smaak kan namelijk minder intens worden door koken, bakken of frituren. Je gebruikt bieslook dan ook best in salades, kruidenboter, sauzen en dressings.

Eetbare bloemen

1. Violen

Ben je een fan van hippe cocktails? Probeer dan eens om er wat vioolblaadjes in te doen. Nee hoor: je hoeft niet te vrezen om een voedselvergiftiging op te lopen, want de bloemblaadjes zijn perfect eetbaar. Verder kan je van de bloemblaadjes een lekkere sorbet maken of ze gebruiken als garnering op gebak.

2. Capucine

Heb je ooit al eens iets zo mooi gevonden dat je het wilt opeten? Wel, met capucine krijg je daar de kans toe. Zowel de blaadjes als de bloem van de Capucine zijn eetbaar, waardoor je jouw salades heel wat kleur kan geven.  

Bekijk gerust onze webshop!

Bij ons vind je de meest verse en unieke kruiden, pepers en salades. Ook verschillende lentekruiden maken deel uit van ons assortiment. Bekijk hier onze producten.

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen