Afrikaantjes bloemen brengen niet alleen kleur op jouw bord, maar kunnen ook fungeren als smaakmaker en garnituur bij visgerechten en salades. In deze blog lees je meer over de eigenschappen, gezondheidsvoordelen en mogelijkheden in de keuken.

Wat zijn Afrikaantjes precies?

Het is moeilijk om te spreken over ‘Afrikaantjes’, want het is eigenlijk een verzamelnaam voor eenjarige en meerjarige planten die voorkomen in vele vormen en kleuren. Van nature groeien Afrikaantjes voornamelijk in Centraal-Amerika, meer bepaald in Mexico. De naam is dus helemaal geen verwijzing naar het continent of gebied van herkomst.

Kan je Afrikaantjes eten in gerechten?

Afrikaantjes bloemen

Zeker en vast. De bloemblaadjes van bepaalde Afrikaantjes zijn perfect eetbaar. Vooral de roodgekleurde bloemen kan je probleemloos in de keuken gebruiken. Ze hebben doorgaans een frisse, citrusachtige smaak die een meerwaarde geeft aan vooral visgerechten en salades. Al kan je ze als garnituur in eindeloos vele gerechten gebruiken.

Hebben Afrikaantjes gezondheidsvoordelen?

De bloemblaadjes van Afrikaantjes hebben een bacteriedodende en schimmelwerende werking. In onder meer China worden ze gebruikt om allerlei ziektes te bestrijden. Denk maar aan verkoudheid, kolieken, bof en kinkhoest. Ook de etherische olie gedistilleerd uit de steel kan helpen bij wratten, eelt en andere voetproblemen.

Afrikaantjes kopen? Bekijk gerust onze webshop!

Bij ons vind je de meest unieke eetbare bloemen, gaandeweg van Afrikaantjes tot rode rozen en viooltjes. Bekijk hier ons complete assortiment!

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen