Met goudsbloem haal je echt een veelzijdige bloem in huis. Het is een lekkernij voor de snoepers onder ons en een krachtig geneesmiddel voor wie kampt met allerlei in- en uitwendige kwaaltjes. Lees er meer over in deze blog.

Wat is goudsbloem eigenlijk?

Goudsbloem heeft een opvallende, aantrekkelijke oranje kleur. De plant met stompe bladeren wordt doorgaans zo’n 30 tot 45 centimeter groot en zie je vaak in siertuinen. Verder is de geur van goudsbloem erg opwekkend.

Goudsbloem heeft naar verluidt zelfs de kracht om depressies te bestrijden. Zo schreef de auteur Aemilius Macer al in de 13de eeuw dat je door het kijken naar de oranje bloemen kwade stemmingen kan verdrijven en je blik kan verhelderen.

Hoe kan je goudsbloemen het best eten?

De smaak van goudsbloem doet jij misschien wel denken aan peper. Als je in de keuken een leuk alternatief zoekt voor zout of peper, kan je dus jouw maaltijden verrijken met de oranje goudsbloem.

Goudsbloem vind je vooral terug in thee, omdat zo de heilzame werking sterker wordt. Maar ook kan je de bloemen gebruiken in saus, pudding, salades, rijstpap of zelfs soep.

Hoe helpt goudsbloem jouw gezondheid?

De geneeskrachtige werking van goudsbloem gebeurt zowel in-als uitwendig. Je kan goudsbloem innemen in de vorm van een thee of soep. Goudsbloem kan de pijn verstillen en helpen bij keelpijn, tandvleesontstekingen, menstruaties, maagzweren en ontstoken amandelen.

Uitwendig is goudsbloem een perfect geneesmiddel tegen allerlei huidaandoeningen. Denk bijvoorbeeld maar aan ontstoken wonden, winterhanden, schimmelinfecties, spataderen, ruwe huid en uitgedroogde lippen.

Wat is de beste manier om goudsbloem te bewaren?

Goudsbloem kopen Tasteup

Om broei te vermijden, hoor je goudsbloem zo snel mogelijk na de oogst te drogen. Zo moet het merendeel van het vocht verwijderd worden om een stabiel en goed bewaarbaar product te bekomen.

Goudsbloem kopen? Bekijk gerust onze webshop!

Bij ons vind je de meest verse en unieke kruiden, pepers en salades. Ook goudsbloem maakt dus deel uit van ons assortiment. Bekijk hier ons assortiment eetbare bloemen.

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen