Is gember wel zo gezond als de meeste mensen beweren? En waar kan ik snel en makkelijk verse gember kopen? Wij vertellen je alles wat je wilt weten over deze populaire wortel. Van de voordelen tot de plek waar je online gember kunt kopen.

Gember… smaakmaker, kaskraker en goedmaker. Wie gezond door het leven gaat, weet dat gember standaard op het menu staat. Al duizenden jaren lang wordt deze natuurlijke apotheek door volkeren allerhande voor haar medicinale en heilzame werking geprezen. Van de oude Chinezen over de Middeleeuwse Europeanen tot de hedendaagse wereldkeuken… het kopen van verse gember is een absolute must als je gezond door het leven wilt gaan.

Hoe gezond is gember?

Het is eigenlijk een understatement als we zeggen dat gember gezond is. Ja, natuurlijk weten we dat dit magische kruid gezonde eigenschappen heeft, maar als we alles even op een rijtje zetten, dan kijken we toch onze ogen uit. Bovendien worden tal van deze voordelen ook al wetenschappelijk onderbouwd. Laten we de belangrijkste gezondheidsvoordelen eens op een rijtje zetten:

1. Ontstekingsremmend en pijnverlichtend:

Enkele van de belangrijkste eigenschappen van gember richten zich op het verlichten van pijn en het tegenaan van ontstekingen. Denk aan spierpijn, maar ook aan menstruatiepijn waarbij het kruid verlichting kan bieden. In combinatie met de anti-inflammatoire eigenschappen is gember ideaal voor mensen die aan reuma, artritis of jicht leiden. Noem het gerust de wortel der pijnverlichting.

2. Antimicrobiële effecten:

Griepje of verkoudheid? Gember helpt je om de lastige onderliggende bacteriën en virussen te bestrijden. Een kopje thee aan de start van een verkoudheid kan wonderen doen.

3. Misselijkheid:

Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat gember ook gezond is als het op maagproblemen aankomt. Als zwangere vrouw klinkt misselijkheid je wel bekend in de oren. Check zeker eens met je huisarts of gember het dragen van je bolle buik niet wat aangenamer kan maken. Ook bij misselijkheid tijdens het reizen kan je de verlichtende eigenschappen van het kruid goed gebruiken. 

Hoe gember consumeren?

Gember gezond

Je komt ongetwijfeld her en der capsules, siropen en andere middeltjes tegen waarin gember is verwerkt. Gember is gezond en dat heeft de wereld geweten. But nothing can beat the real and fresh stuff! Het is altijd gissen welke deeltjes en hoeveel gember er namelijk daadwerkelijk in deze middeltjes verwerkt zit dus wij raden verse gember aan. Er zijn echter maar weinig mensen die gember puur naar binnen krijgen. Gelukkig zijn er tal van alternatieven die de heilzame en geneeskrachtige stoffen van gember tot bij ons brengen.

Klassiekers zijn de honderden gerechten, vaak Aziatisch, waarin het kruid verwerkt zit. Denk aan wokschotels maar ook aan currygerechten zoals tikka masala. En wat gezegd van het maken van je eigen dagelijkse gembershotje! Neem gewoon wat water, voeg er enkele schijfjes gember aan toe. Laat het een tijdje trekken. Voeg een beetje citroen en wat ahornsiroop toe en opdrinken maar. Doe dit elke dag om ten volle van de ontstekingsremmende voordelen en antioxidanten te genieten. En geloof ons, het is nog lekker ook! 

Eventueel kan je ook warm water nemen en in plaats van ahornsiroop, honing nemen om zo je eigen gemberthee tevoorschijn te toveren. Wil je het iets pittiger, cayennepeper will do the trick! Snuifje erbij en genieten maar.

Verse gember kopen

De tijd dat je nog naar de winkel moest om verse gezonde gember te kopen, is voorgoed voorbij. Bij Taste Up brengen ze verse gember tot bij jou. Een klikje hier, een klikje daar en de gember staat al klaar. Check zeker ook eens hun uitgebreide waaier aan salades, pepers en eetbare bloemen.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen