Gember heeft niet alleen een scherpe, zoete smaak. Ook heeft de specerij een positieve invloed op onze gezondheid. Zo verhelpt het misselijkheid, bevordert het de spijsvertering, bestrijdt het kanker en ook ontstekingen. Verder verlaagt gember zelfs je cholesterol. Lees er in deze blog meer over.

Misselijkheid

Gember heeft een normaliserende werking op de peristaltiek – oftewel de samentrekkingen van de maag en de slokdarm – bij braakneigingen. Zo vermindert gember misselijkheid na een operatie of chemotherapie.

Ook gaat gemberreisziekte tegen. Zo kan jij je op een lange autorit of vlucht voorbereiden door enkele dagen voordien een kuur met gember te starten. Vooral tijdens een zwangerschap kan gember van grote waarde zijn en de levenskwaliteit verbeteren.

Spijsvertering

Dankzij gember gaat de maaginhoud sneller naar de darm, omdat het de maagcontracties verhoogt. Daardoor versnelt de specerij je hele metabolisme.

Ook beschermt gember het maag- en darmslijmvlies. Daarnaast zorgt het voor een hogere productie van het spijsverteringenzym. Denk maar aan sucrose, lipase of maltase. Deze stoffen breken vetten en suikers af en zijn dus van grote nut.

Kanker

Onderzoek lijkt aan te tonen dat gingerolen – de belangrijkste actieve componenten van gember – het ontstaan van tumoren verminderen. Volgens sommige wetenschappelijke bronnen kunnen ze zelfs de groei afremmen. Gember heeft vooral bij darmkanker een genezende en preventieve werking.

Ontstekingen

Je mag gember gerust een natuurlijke ontstekingsremmer noemen. Zo is het een populair middel tegen keelpijn. De stoffen in gember stimuleren namelijk het immuunsysteem, lossen slijmen op en werken koortswerend.

Heb je bovendien de griep te pakken? Dan helpt de antivirale werking van gember jou het virus sneller te bestrijden. Wanneer de griep in het land is, drink je dus maar best regelmatig gemberthee.

Deze thee maak je door de gember te raspen of snijden. Vervolgens laat je de gember enkele minuten trekken in heet water. Indien je wenst, kan je hier nog een beetje honing of citroen aan toevoegen.

Cholesterol

Is jouw cholesterol wat aan de hoge kant? Onderzoek suggereert dat gember de aanmaak van cholesterol afremt en de uitscheiding ervan bevordert. Verder verlaagt de specerij ook de LDL-cholesterol en ook triglyceriden.

Bloedverdunner

Het risico op een hartinfarct, beroerte, longembolie en trombosebeen neemt af door het eten van gember. Het is dan ook een natuurlijke bloedverdunner. Ook voorkomt gember bloedklontering.

Bekijk gerust onze webshop!

Bij ons vind je de meest verse en unieke kruiden, pepers en salades. Ook gember maakt dus deel uit van ons assortiment. Bekijk hier onze producten.

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen