Wanneer passie en perfectie in harmonie samenvloeien, ontstaan vaak mooie dingen die her en der zowel letterlijk als figuurlijk gesmaakt worden. Dat Taste Up gesmaakt wordt, bewees de interesse van het Foodbag Magazine in de handel en wandel van het familiebedrijf waarin onder meer neef en nicht Jorne Leemans en Jolien Vanden Berghe elk dag de logistiek in goede banen leiden. Het resultaat is een fris en fruitig interview waarin ze vol lust en liefde over Taste Up vertellen, gekruid met leuke details en anekdotes.

Thuis is waar de kruiden staan

Voor Jorne en Jolien gaat het thuisgevoel verder dan de bloedband die ze van Moeder Natuur hebben gekregen. Elk personeelslid behoort tot de familie die Taste Up vormt en elk personeelslid draagt ook bij aan de toekomst en het wel en wee van deze familie. Ontstaan in de keuken van de grootouders is Taste Up uitgegroeid tot een bloeiende onderneming waarbij zowel de goede als de slechte momenten openhartig met elkaar worden gedeeld.

Dagdagelijks omringd door verse producten die in geuren en kleuren geen gelijke kennen, zal het niet verbazen dat ook Jorne en Jolien regelmatig de nodige pepers, bloemetjes en kruiden op het menu hebben staan. Het is bij Taste Up zelfs de gewoonte om net voor het weekend nog even de loods in te duiken om de maaltijden van het weekend een feestelijk tintje te geven. Jorne kan niet zonder een bloempje in de aperitief of wat kruiden in de salade, terwijl Jolien als ze op restaurant gaat met haar haviksblik meteen op zoek gaat naar gerechten waarbij de kruiden expliciet vermeld staan. Kruiden geven het leven nu eenmaal smaak en maken of kraken het gerecht dat je uiteindelijk kiest.

“Kruiden geven het leven smaak”

-Jolien Vanden Berghe-

Favoriete kruidencombinatie

Zelf hebben ze trouwens ook een favoriete en verrassende kruidencombinatie die ze graag met de buitenwereld delen. Voor Jorne is koriander en Thaise basilicum met stip de succescombinatie. Het klinkt misschien niet echt alledaags en koriander wordt niet door iedereen met open armen of beter gezegd open mond ontvangen, maar voor Jorne geeft het in combinatie met basilicum een ongeëvenaarde explosie van smaken. Voor Jolien zijn het munt en peterselie die in perfecte harmonie de zinnen doen strelen. Ze gebruikt het zowat op alles en het laatste stukje munt gaat steevast haar thee in.

“Koriander en Thaise basilicum… een onfeilbare combinatie”

-Jorne Leemans-

Belgisch is beter maar…

Natuurlijk gaat Taste Up prat op het gebruik van eigen teelt, maar dat wil niet zeggen dat Belgisch altijd beter is. De smaak heeft nog steeds prioriteit en ook duurzaamheid wordt in het achterhoofd gehouden bij het aanbod van hun kruiden, bloemen, salades en pepers. Als het nodig is, combineert Taste Up de producten van eigen teelt dan ook met producten van buitenlandse afnemers die op dat moment betere klimatologische omstandigheden hebben. Ecologisch gezien, is het bovendien een stuk verantwoorder om tijdens de wintermaanden producten af te nemen in zonovergoten landen dan om zelf een stukje Zuid-Italië in de Belgische serre te creëren.

Het volledige artikel lezen? Klik dan hier.

https://www.stoffels-tomaten.be/wp-content/uploads/2021/06/Interview-Foodbag-magazine-mei-2021.pdf

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen