Thaise basilicum behoort dan wel tot dezelfde familie als z’n Europees neefje, maar verschilt toch sterk in smaak en uiterlijk. In deze blog lees je meer over de smaak, het culinaire gebruik, de gezondheidsvoordelen en de bewaring.

Wat is Thaise basilicum?

Thaise basilicum ziet er een beetje anders uit dan onze Europese variant. Zo hebben de blaadjes, nerven en takjes een paarse gloed. Sommige blaadjes zijn zelfs helemaal paars gekleurd. Daarom krijgt het kruid ook weleens de naam ‘paarse basilicum’.

In welke gerechten kan je Thaise basilicum gebruiken?

De blaadjes hebben een anijs- en nootachtige smaak, die een beetje op munt lijkt. Ook zijn ze iets stugger dan die van Europese basilicum. Daarom kan je de blaadjes bij het kopen best in stukjes of fijne reepjes snijden. Voeg tijdens het koken de blaadjes pas op het einde toe. Als je ze te lang laat sudderen, verliezen ze makkelijk hun smaak.

Wanneer je Thaise basilicum toevoegt aan currysaus, soepen of roerbakgerechten, geef jij je maaltijd wat extra pit. Vanwege het sterke aroma vind je het kruid dan ook terug in uiteenlopende Aziatische gerechten. En dan vooral in Aziatische salades.

Om er lekkere kruidige thee van te maken, voeg je enkele blaadjes toe aan kokend water, samen met een stukje sinaasappel, wat kruidnagel en honing.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Thaise basilicum?

Wie last heeft van een slechte bloedsomloop, kan gebaat zijn met Thaise basilicum in z’n maaltijden of thee. Ook zijn de antioxidanten goed voor je immuunsysteem. Voel jij je de laatste tijd wat neerslachtig? Dan stimuleert dit kruid het deel van de hersenen dat instaat voor ons geluksgevoel. Thaise basilicum staat bovendien eveneens bekend als natuurlijk afrodisiacum.

In het kort, Thaise basilicum helpt bij:

  • Hart- en vaatziekten
  • Zwak immuunsysteem
  • Depressie
  • Libidoproblemen

Hoe bewaar je Thaise basilicum het best?

De blaadjes van Thaise basilicum zijn vrij kwetsbaar en kunnen al na een dag of 2 verkleuren. Daarom hoor je ze goed afgesloten te bewaren op een droge en koele plaats. In een plastiek zakje in je koelkast blijven ze tot zo’n 6 dagen goed.

Je kan ze ook tot 3 maanden lang bewaren in je diepvriezer, maar dan kunnen ze wel een deel van hun aroma verliezen. Het is verder eveneens mogelijk om de blaadjes te laten drogen en te verwerken in een kruidenmix.

Bekijk gerust onze webshop!

Bij ons vind je de meest verse en unieke kruiden, pepers en salades. Ook Thaise basilicum maakt dus deel uit van ons assortiment. Bekijk hier onze producten.

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen