TasteUp is veel meer dan alleen maar de groene vingers waarmee we jullie salades kleur en geur geven. Deze groene vingers gaan namelijk gepaard met een groen gedachtegoed waarbij we een duurzame route, waarop ecologie en economie hand in hand gaan, bewandelen. Noem ons gerust vaandeldragers van wat bekendstaat als de econologie; het verenigen van economie en ecologie.

Strevende naar een CO2-neutraliteit hebben we daarom ook oog voor de mensen achter onze producten. Want wat gepakt en gezakt aan je voordeur wordt geleverd, is het resultaat van uren aan noeste arbeid, grenzeloze liefde voor het product en een passie voor perfectie. We nemen je daarom graag mee naar niet alleen de bakermat van de mensheid, maar ook de bakermat van heel wat van onze overheerlijke kruiden; Afrika en meer bepaald Kenia.

Cookstoves Kenya: econologie op zijn best

Spice up your life… het had zo maar even de titel van het Keniaanse volkslied kunnen zijn. Want dit prachtige Afrikaanse land heeft alles in zich om kruiden net dat tikkeltje extra te geven: natuurlijk zonlicht het hele jaar door, vruchtbare bodems en een lokale bevolking die zich dagdagelijks met hart en ziel op de kruidenteelt werpt. TasteUp werkt voor haar kruidenimport daarom al lange tijd samen met verschillende lokale Keniaanse boeren. Op deze manier geven we de lokale economie een steuntje in de rug. Terzelfdertijd zijn we ons bewust van de ecologische impact van kruiden die enkele duizenden kilometers moeten afleggen voor ze op ons bord verschijnen.

In dat opzicht zijn we vol overtuiging mee in het project “Cookstoves Kenya” gestapt. “Cookstoves Kenya” wil de lokale bevolking voorzien van zogenaamde cookstoves; ecologische kookvuren die aanzienlijk minder houtskool, en dus hout, vragen om maaltijden te bereiden. Het levert een brede waaier aan voordelen op die niet alleen een grote impact op het leven van de lokale bevolking maar ook op het milieu en dus op ons hebben. Minder hout betekent immers minder verbranding, een betere luchtkwaliteit, minder ontbossing, meer groen en ook minder kosten. Een meer-minder-verhaal dat als muziek in de oren klinkt.

Geen woorden, maar daden

Voor TasteUp is dit geen eindig verhaal, maar wel de start van een nieuw hoofdstuk. Een hoofdstuk dat hopelijk uitmondt in een ecologische bestseller en ook anderen aanzet om mee aan dit groene verhaal te schrijven. Wij willen in dit verhaal graag een hoofdrol vervullen en voor iedereen een trigger zijn om zich bewust te worden van zijn of haar uitstoot.

Onder het motto “geen woorden maar daden” proberen we via een managementsysteem in samenwerking met CO2-Logic en het huidige Cookstoves Kenya project allereerst onze eigen CO2-uitstoot te reduceren om zo een steentje bij te dragen aan een CO2-neutrale wereld. Daarnaast zullen we de komende maanden en jaren blijven investeren in projecten die zowel Moeder Aarde als haar bewoners ten goede komen. Want wat we vandaag zaaien, zullen we morgen letterlijk en figuurlijk oogsten.

Zero waste for the ultimate spicy Taste!


Co2 Neutraal

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen