Wanneer er een virus woedt, is ‘in ons kot’ blijven het enige wat we kunnen doen. Of je kan ook je immuunsysteem versterken met kruiden. In deze blog sommen we enkele kruiden op die jouw weerstand verhogen en de symptomen van een virus bestrijden.

1. Kurkuma

Een andere naam voor kurkuma is geelwortel, omwille van de gele binnenkant die veel antioxidanten bevat. Vooral het bestanddeel curcumine werkt ontstekingsremmend en heeft mogelijk zelfs een remmend effect op kanker.

Curcumine houdt ook pijnervaringen tegen door de neurotransmitters te blokkeren op hun weg naar de hersenen. Het kruid komt volledig tot z’n recht in curries en de oosterse keuken. Denk maar aan wokgerechten en pasta.

2. Oregano

Ben je eerder te vinden voor een lichtzoet kruid? Dan is oregano mogelijk iets voor jou. Dit kruid gaat de misselijkheid tegen die je mogelijk kan ervaren bij een besmetting met een virus. Het kruid werd zelfs al door de oude Grieken en Romeinen gebruikt als medicinaal kruid.

Oregano is werkelijk een boost voor jouw immuunsysteem, wegens de grote hoeveelheid van vitamine K, ijzer en calcium. En niet onbelangrijk: het kruid is in theevorm een goede remedie om een hardnekkige hoest tegen te gaan.

3. Gember

Dit karaktervolle kruid staat bekend als een krachtige en natuurlijke ontstekingsremmer. Het zit namelijk boordevol belangrijke voedingsstoffen en antioxidanten. Zo verbetert gember de bloedcirculatie en vermindert het kruid ook spierpijn. Een thee van gember kan zelfs helpen tegen misselijkheid en braken.

4. Kaneel

Kaneel bestrijdt virussen, zorgt voor een zaligmakend verwarmend gevoel en verhoogt je weerstand. De stoffen van het kruid hebben een antibacteriële en schimmelwerende werking. Een leuk extraatje: het kruid geeft een zoete smaak aan je gerecht. Je kan het gerust toevoegen aan je koffie, smoothie of ontbijt. De beste manier om je dag versterkt te starten!

Wil je deze kruiden kopen? Bekijk gerust onze webshop!

Bij ons vind je de meest verse en unieke kruiden, pepers en salades. Bekijk hier ons assortiment kruiden.

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen