Zoek je kruiden tegen depressie? In deze blog lees je meer over natuurlijke, verse kruiden die jou helpen om depressieve gevoelens te bestrijden tijdens de donkere en winterse dagen. Ze vormen een gezond en veilig alternatief voor medicatie van de farmaceutische industrie.

1. Rozemarijn

Er wordt weleens gezegd dat rozemarijn troost biedt aan het hart en je stante pede vrolijk maakt. En niet zonder reden. Zo bestrijdt het kruid angst, vermoeidheid, nervositeit, zwaarmoedigheid, slapeloosheid en concentratiestoornissen.

Zelfs de oude Grieken zagen al in dat rozemarijn een versterkend effect op de werking van onze hersenen heeft en ons geheugen verfrist. Daarom staken ze bij het afleggen van een examen een takje rozemarijn in hun haar.

2. Citroenmelisse

Een gebrek aan een goede nachtrust is een vaak voorkomend symptoom bij depressies. Sterker nog: het ligt mogelijk aan de basis van een depressie. Als jij je slaapkwaliteit verbetert, is de kans reëel dat je depressieve gevoelens beetje bij beetje verdwijnen.

Onze tip: drink voor het slapengaan een thee met citroenmelisse. Het kruid helpt jou namelijk om te ontspannen en het bevordert een deugddoende, kwalitatieve slaap. Het kruid heeft een doordringende, honingzoete citroengeur die jou gegarandeerd al doet wegdromen.

3. Kurkuma

Je kent kurkuma of Indiase geelwortel ongetwijfeld als het onmisbare ingrediënt van kerriepoeder of curry, waaraan het de gele kleur en die typische smaak verleent.  De specerij blijkt ook een positief effect te hebben op depressies.

Onderzoek toont immers aan dat kurkuma even effectief is als maar liefst 15 soorten medicatie tegen depressies. Zo bleek het even doelmatig te zijn al fluoxetine (waaronder Prozac) bij patiënten met een ernstige depressieve stoornis. Kortom: kurkuma is een veilig en gezond alternatief.

Verse kruiden tegen depressie kopen? Bekijk gerust onze webshop!

Bij ons vind je de meest verse en unieke kruiden, pepers en salades. Bekijk hier ons assortiment kruiden, waaronder rozemarijn, citroenmelisse en kurkuma.

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen