Bronzen venkel is een kruid dat bij ons niet zo veel bekendheid geniet. Helaas, want de lichtzoete anijssmaak is overheerlijk in thee, in combinatie met verschillende vleesgerechten en in salades. Bovendien is het kruid goed voor jouw spijsvertering.

Wat is bronzen venkel precies?

Je herkent bronzen venkel ongetwijfeld aan de varenachtige, groene bladeren met een lichte bronskleur, vandaar ook de naam. In de zomer kan de plant zelfs kleine, gele bloemen dragen die volop bijen, hommels en vlinders aantrekken.

De geur van bronzen venkel kan je omschrijven als een lichtzoet en anijsachtig. Ook de smaak heeft een beetje weg van anijs.

Hoe kan ik bronzen venkel gebruiken in de keuken?

Velen zijn van mening dat de smaak van bronzen venkel iets zoeter is als die van gewone venkel. En dat geldt niet alleen voor de blaadjes, maar ook voor de zaadjes. Bronzen venkel kan je in salades gebruiken, maar ook om vleesgerechten mee te kruiden.

De stengels van bronzen venkel kan je in de zomermaanden zelfs op de barbecue leggen. De zaadjes zijn dan weer erg compatibel met lamsvlees, varkensvlees en groenten.

En laat ons zeker niet de overheerlijke thee vergeten die je met de blaadjes en zaadjes kan bereiden. Je hoeft de zaadjes enkel in het schermpje van de theepot te doen. De venkelzaadjes laten zich bovendien makkelijk mengen met andere theesoorten.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van bronzen venkel?

De geneeskrachtige eigenschappen van bronzen venkel komen ideaal van pas voor wie een gevoelig darmstelsel heeft. Zo helpt het kruid optimaal tegen vervelende en gênante vlagen van winderigheid. Ook tegen maagzuur is bronzen venkel een ideaal middeltje.

Sukkel je met buikpijn? Of lijd je aan indigestie? Maak dan een thee van bronzen venkel en je zal de klachten mogelijk beetje bij beetje zien afnemen.

In het kort:

  • Winderigheid
  • Buikpijn
  • Maagzuur
  • Indigestie

Hoe bewaar je bronzen venkel het best?

Bronzen venkel blijft het langst goed op een koele en droge plaats. Als je het kruid op deze manier bewaart, kan je normaal gezien tot zeven dagen lang genieten zonder dat de overheerlijke smaak verloren gaat.

Bekijk gerust onze webshop!

Bij ons vind je de meest verse en unieke kruiden, pepers en salades. Ook bronzen venkel maakt dus deel uit van ons assortiment. Bekijk hier onze producten.

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering  gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen