Een citroenverbena-thee is een thee die gemaakt is van een superkruid. Citroenverbena smaakt immers niet alleen lekker, maar je het helpt ook bij darm- en buikklachten en doet je makkelijker inslapen. Lees er meer over in deze blog.

Wat is citroenverbena?

Citroenverbena is een kruid uit de ijzerhardfamilie en wordt ook weleens een superkruid genoemd. Zo heeft het kruid wegens de witte bloempjes een grote decoratieve waarde, maar ook vele keukenmogelijkheden én een intense geur.

Die geur kan je dus het best omschrijven als citroenachtig, vandaar ook de naam. Een andere naam voor citroenverbena luidt dan weer limonetto.

Hoe smaakt citroenverbena?

De smaak van blaadjes van citroenverbena komt het best tot z’n recht in combinatie met visgerechten en doet het ook goed in kipbereidingen. Dankzij de frisheid kan het kruid ook je salades of zoete gerechten naar een hoger niveau tillen. En uiteraard kan je er ook lekkere thee mee zetten.

Hoe maak je citroenverbena thee?

Neem een handvol verse blaadjes en laat ze enkele minuten trekken in kokend water, waarna je ze weer kan verwijderen. Daarna kan je perfect nog wat honing of rietsuiker toevoegen. Of zelfs munt, want die combinatie zorgt voor een lekker warm drankje.

Wat zijn de gezondheidseffecten van citroenverbena?

Heb je last van maag- en darmklachten? Dan biedt thee van citroenverbena wellicht ietwat soelaas. Het is immers een kruid dat je perfect kan gebruiken bij een breed scala aan spijsverteringsproblemen.

Wie problemen heeft met in te slapen of rusteloosheid, drinkt ook best een thee van citroenverbena voor het slapengaan, wegens de licht rustgevende eigenschappen.

Citroenverbena kopen? Bekijk gerust onze webshop!

Bij ons vind je de meest verse en unieke kruiden, pepers en salades. En zo ook verse citroenverbena. Bekijk hier ons assortiment kruiden.

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen