Op een snikhete dag smaakt er niets beter dan een zomers slaatje. Zo heb je de keuze uit tal van salades. Denk maar rucola, mesclun, baby spinazie, radijzen en zoveel meer. Lees er in deze blog alles over en bestel gerust verse salade van Taste Up.

1. Baby spinazie

Baby spinazie is een enorm veelzijdige groente die je in verschillende gerechten en bereidingen vindt. Toch komt de volle, sappige smaak vooral tot z’n recht in een frisse zomersalade. En nog een reden om van deze salade te proeven: baby spinazie zit boordevol vitamine A, C, B2 en E.

2. Rucola

Deze getande groente is nog maar zo’n 30 jaar bekend in onze streken. Voordien werd rucola vooral gekweekt in het gebied rond de Middellandse Zee. En dan voornamelijk in Italië. Je proeft dus haast de zomer in de blaadjes.

De smaak van rucola kan je beschrijven als walnootachtig en valt perfect te combineren met onder meer Parmezaanse kaas en tomaten. Oja, je kent rucola misschien ook wel als zwaardherik of raketsla.

3. Radijzen

Wil jij je zomersalade wat kleur en pit geven? Voeg er dan wat radijsjes aan toe. Deze groente heeft een peperachtige smaak en dient tegelijkertijd als decoratie. Vind je de smaak toch te straf? Probeer de radijsjes dan eens te schillen. Radijzen zijn bij ons in hun geheel, ontkopt of met het steeltje verkrijgbaar.

4. Kervel

Misschien denk je bij een zomersalade niet meteen aan kervel, maar de anijsachtige smaak is perfect voor een frisse maaltijd. Je kan van kervel zowel de stengel als de lichtgroene, gekartelde blaadjes gebruiken in de salade.

5. Peterselie

Vaak kan je peterselie gewoon rauw eten, al dan niet fijngesnipperd. Ideaal dus om in een zomersalade te verwerken als garnituur. Niet alleen brengt peterselie je salade op smaak, het plantje is ook rijk aan vitamine C en tal van mineralen.

6. Mesclun

Diverse slasoorten, andijviesoorten, kruiden en koolsoorten vormen samen de heerlijke salademix mesclun. Oorspronkelijk komt mesclun uit de Franse keuken en enkel jong geoogste bladgroentenkomen in aanmerking.

Verschillende verpakkingsmogelijkheden

Bij Taste Up kan je alle bovenstaande salades vers aankopen in allerlei mogelijke verpakkingen. Zo blijven de salades vers en behouden ze langer hun smaak. Neem gerust eens een kijkje op onze pagina van verpakkingen.

Bekijk gerust onze webshop!

Bij ons vind je de meest verse en unieke kruiden en pepers. Ook verschillende salades maken deel uit van ons assortiment. Bekijk hier onze producten.

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen