Wil je bonenkruid kopen? Bonenkruid heeft niet alleen een karakteristieke smaak die wat lijkt op tijm, maar ook de blaadjes verleiden jou met een welriekende geur. Je krijgt er trouwens nooit je buik van vol, want het kruid is erg goed voor je spijsvertering. Lees hier meer over bonenkruid.

Wat is bonenkruid precies?

Bonenkruid behoort tot de familie van lipbloemigen, zoals bijvoorbeeld basilicum. De blaadjes? Die ruik je wellicht eerder dan je ze ziet. De geur doet jou ongetwijfeld denken aan lavendel of appels. Ook vallen de blaadjes op, want ze lijken wat op dikke naalden.

Er zijn eigenlijk twee soorten bonenkruid, namelijk het eenjarige bonenkruid en het bergbonenkruid. Ze verschillen een beetje van elkaar, maar daarover hieronder meer.

Hoe kan ik bonenkruid gebruiken in de keuken?

De smaak van bonenkruid is ietwat bitter, al kan de eenjarige variant een beetje zoeter en minder pikant smaken. Vele mensen zeggen dat de smaak van bonenkruid verwant is aan die van tijm.

Bonenkruid is geschikt om te laten meekoken in alle mogelijke gerechten, maar smaakt vooral goed in combinatie met peulvruchten. Ook kan je het kruid perfect gebruiken in zomerse slaatjes. Bovendien is bonenkruid omwille van de al peperachtige smaak een perfecte vervanger voor zout of peper.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van bonenkruid?

Bonenkruid staat in de volksmond bekend als een natuurlijk antidiarree-middel. Het kruid zorgt voor een optimale spijsvertering. Zo is het krampwerend, verlicht het de buikpijn, voorkomt het een opgeblazen gevoel en heeft het een gunstige werking op de zenuwen.

Leuk weetje: de Romeinen droegen bonenkruid in hun haar in de vorm van kransen. Ze snoepten er geregeld van om hun potentie te verhogen. Bonenkruid is namelijk een van de oudste potentie-verhogende middelen.

In het kort:

  • Bevordert de spijsvertering
  • Krampwerend
  • Verlicht buikpijn
  • Positieve werking op zenuwen
  • Potentie-verhogend

Hoe bewaar je bonenkruid het best?

Vers bonenkruid blijft het langst goed in de groentelade van je koelkast. Al kan je de blaadjes uiteraard ook laten drogen in een handdoek op je vensterbank. Eenmaal gedroogd, bewaar je het bonenkruid het best in een afgesloten potje op een donkere en droge plaats.

Bonenkruid kopen? Bekijk gerust onze webshop!

Bij ons vind je de meest verse en unieke kruiden, pepers en salades. Ook bonenkruid maakt dus deel uit van ons assortiment. Bekijk hier onze producten.

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen