Vandaag gaan we samen met jou op zoek naar de beste groothandel voor biologische eetbare bloemen zodat je met een goed gevoel ter plekke of online je eetbare bloemen kunt bestellen. Een fleurige zoektocht zonder meer!

Vandaag gaan we samen met jou op zoek naar de beste groothandel voor biologische eetbare bloemen zodat je met een goed gevoel ter plekke of online je eetbare bloemen kunt bestellen. Een zoektocht die ons eerst leidt langs de definitie van ‘biologisch geteeld’ om vervolgens te vertellen waarom Taste Up perfect aan dit ecologische plaatje en deze definitie beantwoordt. Een fleurige zoektocht en daarom hoog tijd om samen de blogbloemetjes buiten te zetten. Here we go!  

Wat zijn biologische geteelde eetbare bloemen eigenlijk?

We horen de term biologisch of biologisch geteeld in het huidige klimaat van ecologie en duurzaamheid weleens vaker opduiken. Mooie woorden, maar wat betekent het nu eigenlijk? Wat koop je wanneer je voor biologische geteelde eetbare bloemen kiest en wat zijn de voordelen hiervan. Volgens ons een belangrijk groen puntje om voor eens en altijd uit de doeken te doen.

Biologisch geteeld betekent dat de gewassen zijn verbouwd zonder gebruik te maken van kunstmatige meststoffen, pesticiden, genetische modificatie of andere chemische middelen. Het doel van biologische landbouw is om de natuurlijke balans van het ecosysteem te respecteren en te beschermen en om de gezondheid van mens, dier, plant en bloem te bevorderen. Biologisch geteelde producten hebben een aantal voordelen ten opzichte van conventioneel geteelde producten. Ze zijn vaak rijker aan voedingsstoffen, smaakvoller, verser en duurzamer. Bovendien dragen ze bij aan het verminderen van de milieuvervuiling, het behoud van de biodiversiteit en het welzijn van in dit geval de telers en de planten en bloemen. Wie daarom voor biologische eetbare bloemen kiest, maakt een groene keuze met een warm hart voor het omringende milieu!

Eetbare bloemen…een verrijking voor ieder gerecht

Hoeft het nog gezegd… eetbare bloemen zijn niet meer weg te denken uit onze hedendaagse keuken en terecht! Het zijn magische en kleurrijke pakketjes boordevol smaak, kleur en voedingsstoffen die  kunnen gebruikt worden om gerechten of drankjes te versieren, te aromatiseren of te verrijken. Het aanbod aan bloemen, kleuren en geuren lijkt wel eindeloos. Je hebt viooltjes, rozen, goudsbloemen, lavendel, borage, Oost-Indische kers en ga zo maar door. Sommige eetbare bloemen hebben zelfs medicinale eigenschappen zoals kamille, calendula en goudsbloem. Steeds meer restaurants en cateraars gaan dan ook op zoek naar the best of the best in de vorm van groothandels die biologische eetbare bloemen leveren. Vrij van alle pesticiden of andere schadelijke stoffen, maar puur natuur. Enkel zo kan je jouw klanten immers de beste kwaliteit en de meest sensationele smaak aanbieden.

De beste groothandel voor biologische eetbare bloemen

Taste Up is een bedrijf en groothandel die zich specialiseert in het leveren van biologisch geteelde eetbare bloemen, salades, kruiden en pepers aan restaurants, cateraars en particulieren. Taste Up heeft een passie voor smaak, kwaliteit en diversiteit. Ze bieden een breed assortiment aan van meer dan 100 soorten eetbare bloemen, salades, kruiden en pepers die allemaal met zorg en respect voor de natuur worden geteeld. Hierbij hechten ze veel waarde aan duurzaamheid en het zo laag mogelijk houden van hun ecologische voetafdruk. Pesticiden en kunstmest zijn uit den boze, er wordt zoveel mogelijk gerecycleerd, het bedrijf beschikt over verschillende kwaliteits- en hygiënelabels en -certificaten en er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met lokale producenten. Voor producten die toch van iets verder moeten komen, wordt de voetafdruk zo laag mogelijk gehouden en gecompenseerd door deel te nemen aan zero emission activiteiten wereldwijd. Taste Up is daarom meer dan een groothandel, het is een familiebedrijf vol passie en vuur met een hart voor de natuur.

Contacteer Taste Up vrijblijvend en ontdek wat ze voor jou kunnen betekenen! Van een op maat gemaakte offerte tot gepersonaliseerde voorstellen als het op de verpakking aankomt. The sky is the limit.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen