Een keuken zonder kruiden is zoals eencafé zonder bier. Daarom dat we de 13 meest verkochte kruiden op een rijzetten. Van Basilicum over curcuma tot oregano. Deze kruiden moet je gewoon inhuis halen.

Wat zou een keuken zonder kruiden zijn? Het zou maar een saaie en smaakloze boel zijn, niet? Nu is de wereld der kruiden een allegaartje van smaaksensaties en combineer je bepaalde kruiden maar best met de juiste gerechten om het beste uit je gerecht te halen. Wij zetten graag de 13 meest verkochte kruiden op een rij en vertellen je in welke gerechten ze het beste tot hun recht komen.

De 13 meest verkochte kruiden op een rij

1. Basilicum

Starten doen we met een klassiekerdie je in veel keukens terugvindt en die het vooral goed doet in de Italiaanseen wat ruimer genomen Mediterrane keuken. Geneeskrachtig en heerlijk bij al jepasta’s. Bovendien is het ook nog eens gezond. Niet voor niets dat basilicumals koningskruid door het leven gaat.

Basilicum

2. Bieslook

Wie ook zo een liefhebber vansmeerkaas is, weet wel dat bieslook daar perfect bij past. Het geeft jegerechten een frisse zomerse toets. Gecombineerd met bijvoorbeeld radijsjesraak je helemaal in de zevende hemel. Best eet je bieslook rauw want opgewarmdverliest het haar smaak.

Bieslook

3. Citroengras

Wil je wat fris aanje gerechtje toevoegen? Overweeg dan wat citroengras. Inderdaad, dit kruidwordt niet alleen gebruikt in parfums en zepen, maar doet het ook goed alsingrediënt voor thee of bij je wokschotels met vis en kip. Om nog maar tezwijgen van de heilzame verjongende effecten!

Citroengras

4. Citroenmelisse

Op het eerste zichtzou je denken dat het munt is. Maar wie er even aan ruikt, merkt meteen hetverschil. Een citroenachtige honinggeur en smaak maakt het verschil. Perfecttegen depressies en hoofdpijn als je het in thee gebruikt.

Citroenmelisse

5. Oregano

Nog een zuiderse kruidige topper…oregano mama mia! In Italië en Griekenland vind je dit bijzondere kruid opzowat iedere pizza. Voor de liefhebbers van de Mexicaanse keuken is er ook goednieuw want chili con carne kan niet zonder het lichtzoetige oregano. Verse oregano kopen, is altijdeen goed idee.

Oregano

6. Curcuma

Hoe curry die typische gele kleurkrijgt? De kans is groot dat het door het kruid curcuma komt. Dit kruid moetwel in de top 13 van meest verkochte kruiden staan. Wie curry zegt, zegt gewooncurcuma. Geen wonder dat de eerste twee letters hetzelfde zijn. Goed voor jespijsvertering en je cholesterol.

Curcuma

7. Dille

Het kalmerende effect van dille wordt alom geprezen. Het werd zelfs gebruikt bij de allerkleinsten om ze totrust te brengen. Het kruid heeft een lichte anijsachtige toets en past goed bijvis- en schaaldieren.

Dille

8. Dragon

Dit kruid verdient alleen al een plek in de 13 beste verkochte kruiden omwille van haar ontelbaregeneeskrachtige eigenschappen: vochtafdrijvend, goed tegen kiespijn, eetlustopwekkend, vat vol vitamines en mineralen. Het bekendste sausje met dragon iszonder twijfel bearnaisesaus.

Dragon

9. Gember

Gember gaat hand in hand met wokgerechten en thee. In de zomer maak je er een koud drankje mee terwijlgember je in de winter dat warme gevoel geeft als het wordt gebruikt in thee. Dit kruid geeft je een boost van energie en helpt ook tegen migraine en omgewicht te verliezen.

Gember

10. Koriander

Koriander… you love it or you leave it. De typische smaak was al bij de Egyptenaren letterlijk enfiguurlijk in trek. Dit kruid geeft een smaakexplosie aan gerechten met rijst, kip en soep maar wordt ook in gin-tonic gebruikt. Goed tegen alle kwaaltjes vande maag.

Koriander

11. Laurier

Dit blaadje herkennen we meteen alswe het tegenkomen in stoofpotjes, marinades of eenpansgerechten. Een blaadjevol power zonder meer dat helpt bij chronische bronchitis en neusontsteking. Een potje met laurierblaadjes hoort gewoon in je keukenkast.

Laurier

12. Marjolein

Marjolein…wil jij mijn favoriete kruid zijn? Het zou zo maar eens kunnen want dit is toch een topper in dekeuken. Qua smaak heeft marjolein wat weg van tijm en scoren doet het kruidvooral bij vleesgerechten en dan in het bijzonder bij gerechten met worst.

Marjolein

13. Munt

Munt mag natuurlijk niet in de lijst van 13meest verkochte kruiden ontbreken. Eender waar je gaat of staat in de wereld,blaadjes munt zijn gastronomisch van de partij. Niet voor niets gaat dit kruidals het kruid van de gastvrijheid door het leven. Van vis over gerechten metlam tot thee en desserts…overal vind je het typische groene blaadje terug. Endat het een muntsmaak heeft… dat wist je zelf waarschijnlijk al.

Munt

Verse kruiden in bulk bij Taste Up

Als groothandel op zoek naar verse kruiden? Bij Taste Up kun je kiezen uit een ruim assortiment aan kruiden, pepers, salades en eetbarebloemen. Contacteer ze hier om te bekijken wat Taste Up voor jou kan betekenen.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen