De Italiaanse keuken… voor vele mensen de lekkerste keuken die er bestaat. We hebben natuurlijk de pasta's, pizza's en ossobuco's van deze wereld, maar de Italiaanse keuken zou geen Italiaanse keuken zijn zonder verse Italiaanse kruiden. Deze maken of kraken waar de typische mediterrane keuken echt voor staat. We vertellen je graag welke kruiden de noemer 'Italiaanse kruiden' mogen dragen, welke Italiaanse gerechten je er op smaak mee kunt brengen en we tonen je ook hoe verse kruiden te drogen voor later gebruik. Tot slot vertellen we waar je het beste verse Italiaanse kruiden kunt kopen. Pronto? Here we go!

Verse Italiaanse kruiden: een overzicht


We spreken vaak over Italiaanse kruiden, maar eigenlijk is deze term niet helemaal correct gekozen. De kruiden die namelijk onder deze noemer vallen, zijn niet echt kruiden die je enkel en alleen in Italië vindt. Een betere benaming zou daarom mediterrane kruiden zijn. Deze kruiden zijn namelijk typisch voor het gebied en het klimaat rond de Middellandse zee. Daarnaast bestaat er ook geen vaste mix aan Italiaanse kruiden en hangt de kruidenmix die je gaat gebruiken af van je persoonlijke voorkeur en het gerecht dat je gaat bereiden. Onder de noemer verse Italiaanse kruiden of beter gezegd mediterrane kruiden valt onder meer tijm, rozemarijn, dragon, oregano, salie en basilicum.

Verse Italiaanse kruiden worden in zowat ieder gerecht dat Italiaans in de oren klinkt gebruikt. Bekende voorbeelden zijn tal van pizza's waarvoor typische Italiaanse kruiden worden gebruikt. Denken we maar aan rozemarijn, basilicum, tijm en oregano die we op zo goed als iedere Italiaanse pizza zien opduiken. Ook tomatensauzen voor pasta's, lasagne en pesto bevatten heel wat van de typische Italiaanse kruiden.

Verse Italiaanse kruiden laten drogen


Verse Italiaanse kruiden zijn natuurlijk niet te evenaren. Vers van de pers is toch altijd dat tikkeltje beter. De kans is echter groot dat je niet alle verse kruiden meteen gaat gebruiken en dan is het laten drogen van de kruiden een uitgelezen mogelijkheid om geen blaadje van deze Italiaanse smaakversterkers en -verstrekkers verloren te laten gaan. Een gedroogde Italiaanse kruidenmix zal je nog lang sensationele Italiaanse smaakexplosies opleveren.

Verse Italiaanse kruiden laten drogen is bovendien heel eenvoudig. Kies de Italiaanse verse kruiden die je graag in je kruidenmix wilt hebben. Neem een touwtje en bindt de kruiden zoals met een kruidentuiltje aan elkaar vast. Zoek een droog plekje en hang het tuiltje daar op. Vervolgens is het gewoon twee weken wachten en de droge lucht haar ding laten doen. De blaadjes zullen verschrompelen en krimpen. Versnipper ze tot slot en bewaar ze in een potje. Heb je verse kruiden gebruikt dan kan je de gedroogde Italiaanse kruidenmix makkelijk enkele maanden bewaren.

Ga geen verse kruiden met gedroogde kruiden combineren want dat levert een niet altijd succesvolle combinatie op.

Verse Italiaanse kruiden kopen bij Taste Up


Verse Italiaanse kruiden kopen, doe je het beste bij Taste Up. Als specialisten in verse kruiden, eetbare bloemen, salades en pepers is er geen betere plek om je mama miracoli gerechten dat tikkeltje extra te geven. Je kunt er onder meer verse oregano kopen, maar ook basilicum, tijm en rozemarijn.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen