Tijm kopen? Ontdek de karakteristieke smaak!


Tijm kopen

Wil je tijm kopen? Een goede keuze, want de volle smaak van tijm past goed bij zowel vis-, vlees- als groentegerechten. Lees in deze blog meer over de culinaire en geneeskrachtige eigenschappen van het kruid tijm.

 

Wat is tijm precies?

 

Tijm is een kruid dat uit het geslacht van de lipbloemfamilie komt. Deze familie bestaat uit tal van kruidachtige, houtachtige planten met een sterke aromatische geur en karakteristieke smaak. Ook tijm heeft verschillende ondersoorten. Denk maar aan grote tijm, kleine tijm, kruiptijm of citroentijm.

Over het algemeen komt tijm voor in het Middellandse Zeegebied en Azië, maar ook in de Lage Landen groeien een drietal tijmsoorten.

 

Wat zijn de culinaire mogelijkheden van tijm?

 

De karakteristieke, volle en kruidige smaak van tijm past goed bij zowel vlees, vis als groenten. Daarom zal je tijm vaak terugvinden in stoofpotjes, wildgerechten, pasta’s, vegetarische maaltijden en spaghettisaus. Zelfs aan spijzen en sauzen geeft het kruid een heerlijk aroma.

Let er wel op dat je de tijmtakjes niet opeet, want daar zijn ze niet voor geschikt. Ze zijn namelijk erg taai en kauwen is onbegonnen werk. Het best laat je tijm meekoken, waarna je bij het opdienen de tijmtakjes gewoon verwijderd.

 

Welke positieve effecten heeft tijm op jouw gezondheid?

 

Tijm heeft een ontsmettende en antibacteriële werking. Daarom wordt tijm ook vaak gebruikt bij het conserveren van vlees en dan voornamelijk ham. Maar ook in ons lichaam heeft het een antibacteriële werking. 

Bovendien helpt het kruid bij spijsverteringsproblemen en bevordert het de eetlust. Als je last hebt van migraine, depressies of slapeloosheid kan je dankzij tijm beterschap vertonen.

Ook ademhalingsproblemen zoals astma en een hardnekkige hoest kan je met tijmsiroop bestrijden, omdat tijm de stof thymol bevat. 

 

Hoe bewaar je tijm het best?

 

Om ervoor te zorgen dat de tijmtakjes niet ‘verleppen’, bewaar je ze het best in de groentelade van je koelkast. Zo blijven ze langer goed.

 

Tijm kopen? Bekijk gerust onze webshop!

 

Bij ons vind je de meest verse en unieke kruiden, pepers en salades. Bekijk hier ons assortiment kruiden, waaronder tijm. 

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces.

 

Interesse in onze producten?

Wenst u graag een offerte voor onze producten of heeft u nog eerst enkele vragen? Aarzel niet!

contacteer ons nu
Pepers