Het is weer mosselseizoen! Maar opgepast: als je zelf een potje mosselen maakt, kan je niet met eender welk kruid jouw mosselen kruiden. Enkel de juiste kruiden laten de smaak van mosselen tot hun recht komen. In deze blog geven jou enkele voorbeelden.

1. Peterselie

Om peterselie in je mosselpotje te gebruiken, hoor je de steeltjes eraf te snijden en de blaadjes grof te hakken. Je kan kiezen uit krulpeterselie en platte peterselie. De smaak van platte peterselie wordt vaak beschreven als iets pittiger dan die van krulpeterselie. Wel kan je bij beide soorten rekenen op een flinke dosis vitaminen A en C!

2. Kervel

De azijnachtige smaak van kervel komt perfect tot z’n recht in soepen, maar evengoed bij jouw mosselen. De donkergroene, gekartelde blaadjes van kervel kan je gewoon van het steeltje plukken en in de pot mosselen doen. Leuk weetje: kervel staat bekend als eetlustopwekker.

3. Bieslook

De dunne en lange stengels van bieslook knip je best in stukjes van zo’n centimeter lang, waarna je ze toevoegt tot het mosselpotje. Heb je geen idee hoe bieslook smaakt? Denk dan maar aan die van uien, maar dan iets fijner en milder. Oh ja, ook bieslook bevordert je eetlust, dus voorzie maar een grote hoeveelheid mosselen!

Wil je deze kruiden kopen? Bekijk gerust onze webshop!

Bij ons vind je de meest verse enunieke kruiden, pepers en salades. Bekijk hier ons assortiment kruiden.

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen