Als knapperige en frisse bladgroente kan je met spinazie heel wat richtingen uit. Wij bekijken hoe je het best verse spinazie kunt klaarmaken.

Knapperig, grasgroen, fruitig fris… verse spinazie ziet er niet alleen als de primus van de groenteklas uit, maar ook de smaak van de malse blaadjes is een streling voor de tong. Leuk ook is dat je met verse spinazie verschillende richtingen uit kunt als het op de bereiding aankomt. Wij bekijken graag met jou hoe je het best verse spinazie kunt klaarmaken aan de hand van 5 leuke en snelle gerechtjes. Gebruik ze als inspiratiebron om zelf aan de slag te gaan want met verse spinazie kun je maar weinig verkeerd doen. Tot slot bekijken we waar je verse spinazie en verse kruiden kunt kopen.

Verse spinazie bewaren

Net zoals met elke andere verse groente eet je bij voorkeur verse spinazie dezelfde dag nog op. Op deze manier haal je het meeste uit de brede waaier aan voedingsstoffen die deze bladgroente bevat. Wil je de spinazie toch bewaren dan kan tot maximaal twee dagen in de koelkast. Bij voorkeur neem je een plastic zak en prik je er wat gaatjes in of neem een zak met voorgemaakte gaatjes om de groente te bewaren. Ook spinazie die je al gekookt of bereid hebt, kan tot 2 dagen in de koelkast bewaard worden. Ingevroren verse spinazie tot slot bewaar je tot maximaal 1 jaar in de vriezer. Om de houdbaarheidsdatum zo lang mogelijk te maken, is het best om de spinazie voor het invriezen een minuutje of twee te blancheren.

Je merkt snel wanneer spinazie niet meer goed is. Als de bladeren beginnen verkleuren en er verlept uitzien, is het tijd om de spinazie in de vuilbak te kieperen. Spinazie die niet meer veilig is voor consumptie herken je ook aan de scherpe, zure geur. Verse spinazie ruikt lentefris en de blaadjes zien er grasgroen en knapperig uit.

Hoe verse spinazie klaarmaken: 5 manieren

  1. Jonge spinazie of ook wel babyspinazie genoemd, is perfect om te gebruiken in salades of in een pesto. Probeer eens een spinazie salade met pompelmoes, gegrilde avocado en wat zachte geitenkaas die je vervolgens kruidt met verse kruiden zoals dragon en basilicum en ook nog wat citroen, olijfolie en peper en zout.
  2. Spinazie doet het ook bijzonder goed in combinatie met feta. Bladerdeegpakketjes gevuld met spinazie en feta zijn dan ook een gastronomisch schot in de roos. Perfect om bij een Griekse salade te serveren. Fruit de spinazie met uit, knoflook, peper en zout en omwikkel de spinaziepasta met het bladerdeeg. Werk af met wat geraspte kaas.
  3. Pasta met spinazie en courgette. Verse spinazie wordt vaak in pasta’s gebruikt. Zeker eens te proberen, is een combinatie van verse spinazie, pasta, courgette en een kruidige roomkaas. Eventueel kan je er nog wat spekjes bijdoen. Je kunt zelf echter naar hartenlust combinaties proberen. Probeer en leer!
  4. Je zou misschien niet meteen op het idee komen, maar verse spinazie kan je ook in een smoothie klaarmaken. Spinazie gaat perfect samen met avocado… een smoothie van avocado en spinazie is het overheerlijke resultaat. Voeg nog wat verse basilicum, amandelmelk, amandelpoeder, eiwit en peper en zout toe en dan is het smullen en slurpen maar.
  5. Spinazie is natuurlijk perfect voor een heerlijke soep. Combineer preiwitten met spinazie en voeg een beetje citroensap en groentebouillon toe. Mix dan tot een gladde spinaziesoep.
Spinazie smoothie klaarmaken

Veelgestelde vragen

Is verse spinazie gezond?

Nu je weet hoe je verse spinazie kunt klaarmaken, hebben we nog fantastisch nieuws! Verse spinazie is niet alleen lekker, maar ook gezond. Oh ja, dat lekkere groene goud heeft heel wat voordelen voor je gezondheid. Het vormt immers een zeer belangrijke bron van vitamine A, vitamine B11 en vitamine K. Ok, maar wat betekent dat concreet. Wel, regelmatig spinazie eten is goed voor je ogen, je huid, je weerstand, je ijzermetabolisme, de opbouw van eiwitten, je vruchtbaarheid en voor je bloedstollingsproces. Genoeg redenen denken wij om elke week ergens verse spinazie aan je menu toe te voegen.

Waar kan ik verse spinazie kopen?

In sommige winkels vind je verse spinazie. Hierbij is er wel altijd de vraag: hoe vers is die spinazie echt? Een vraag die je bij het zien van de bladgroente moeilijk kunt bepalen. Een alternatief om zeker te zijn van de versheid van je spinazie is door hem online te bestellen. Misschien niet meteen wat je in gedachten had, maar bij Taste Up staat versheid centraal. Ze specialiseren zich al jaren in het leveren van dagverse salades, kruiden, pepers en eetbare bloemen en spinazie maakt daar onderdeel van uit. Kijk dus zeker eens in hun assortiment als je naar vers van de pers groenten en kruiden op zoek bent.

Mag ik spinazie in stukken snijden?

Je doet zelf wat je niet laten kunt, maar besef wel dat de groente hierdoor veel voedingsstoffen verliest en ook veel sneller zal bederven. Best is dus om de bladeren heel te laten. Wil je ze toch kleiner maken dan kan je ze ook besprenkelen met kokend water zodat ze krimpen.

Verse spinazie kopen

Nu je weet hoe je verse spinazie kunt klaarmaken, is het tijd om de verse spinazie te kopen. Je hoeft hier trouwens niet veel voor te doen want je kunt tegenwoordig je verse salades, verse eetbare bloemen en ook verse kruiden gewoon online kopen. Bekijk het assortiment op de website van Tasteup en bestel je verse spinazie in combinatie met bijvoorbeeld verse kruiden.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen