Een salade kruiden is de beste manier om alle smaken van de gebruikte groenten en sla volledig tot hun recht te laten komen. In deze blog bespreken we daarom de meest geschikte kruiden. Denk maar aan basilicum, bieslook, citroenmelisse en peterselie.

1. Peterselie

Peterselie is ongetwijfeld het vaakst gebruikte kruid wanneer het gaat over salades. Het kruid gaat dan ook hand in hand met zowat alle mogelijke groenten. Je kan de blaadjes gebruiken als smaakversterker, maar ook als garnituur.

Je kan zelfs kiezen uit drie soorten peterselie: krulpeterselie en platte peterselie. De smaak van platte peterselie is vaak pittiger dan die van krulpeterselie. Beide soorten zitten wel boordevol calcium en vitaminen A en C. Kortom: een gezonde verrijking van je salade!

2. Basilicum

Met dit mediterrane kruid breng je de zomer in je salade. Je proeft het dan ook vaak in Zuiderse gerechten. Om optimaal te kunnen genieten van de smaak doe je er goed aan om de blaadjes fijn te hakken. Ook meng je basilicum beter niet met andere kruiden, want het is het lekkerst op zichzelf.

3. Bieslook

De dunne en lange stengels van bieslook smaken erg lekker in een salades en vinaigrettes. Voor wie het kruid nog nooit heeft geproefd: de smaak valt goed te vergelijken met die van uien, alleen iets fijner en milder.

Bovendien heeft bieslook een bevorderende werking op je eetlust en spijsvertering. Het kruid bevat immers veel vitaminen A en C, mineralen en antioxidanten. Bieslook helpt zelfs bij slaapproblemen. Leuk weetje: een andere naam voor bieslook is pijpgras, vanwege de lange pijpvormige sprieten.

4. Citroenmelisse

De frisgroene, gekartelde blaadjes van citroenmelisse lijken erg op die van munt. Al zijn de geur en smaak totaal anders. Zoals de naam al doet uitschijnen, heeft citroenmelisse een doordringende, honingzoete citroensmaak en -geur. Ideaal dus om een fris en zomer accentje te geven aan je salade.

Wil je deze kruiden kopen? Bekijk gerust onze webshop!

Bij ons vind je de meest verse en unieke kruiden, pepers en salades. Bekijk hier ons assortiment kruiden.

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen