Wist je dat de courgetteplant mooie gele bloemen heeft? Hun sterkte gaat verder dan het uiterlijk, want ze zijn eetbaar én overheerlijk. In deze blog kan je meer lezen over hun oorsprong, smaak en mogelijkheden in de keuken.

Wat zijn courgettebloemen?

Zoals de naam al doet vermoeden: courgettebloemen zijn de prachtige gele bloemen die op courgettes groeien. En dan met name de vrouwelijke bloemen, want de mannelijke varianten hebben geen vrucht, enkel een steeltje. Een andere naam is Courgette Fleur.

Net als de meeste pompoenachtige planten is de courgette afkomstig uit Amerika. Werkelijk alles is eetbaar van de courgette: de vruchten, de scheuten, bladeren en de bloemen. In deze blog gaan we dus voornamelijk praten over dat laatste onderdeel.

Courgettebloemen recept: hoe kan je ze in de keuken gebruiken?

Hierboven las je al dat er zowel vrouwelijke als mannelijke bloemen zijn. In de keuken worden de mannelijke varianten als minderwaardig beschouwd, omdat de mogelijkheden beperkter zijn. Je kan ze eigenlijk alleen frituren.

De vrouwelijke courgettebloemen daarentegen zijn toepasbaar in allerlei gerechten, gaandeweg van pasta’s en salades tot stoompotjes en visgerechten. Gevulde courgettebloemen kunnen zelfs centraal staan in het gerecht en gevuld worden met bijvoorbeeld een groentemousse.

Al is het ook perfect mogelijk om courgettebloemen rauw te eten. Je kan de smaak beschrijven als lichtjes bitter. De textuur is dan weer lekker krokant.

Wat is de beste manier om courgettebloemen te bewaren?

Je kan courgettebloemen moeilijk bewaren, want ze zijn kwetsbaar en teer. Ze krijgen dus al snel een verlepte gele kleur. Daarom is het belangrijk dat je de bloemen vrij snel na aankoop gebruikt in de keuken.

Courgettebloemen kopen? Bekijk gerust onze webshop!

Bij ons vind je de meest verse en unieke kruiden, pepers en salades. Ook courgettebloemen maken dus deel uit van ons assortiment. Bekijk hier ons assortiment eetbare bloemen.

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen