Dragon is een kruid dat je eetlust opwekt. En toevallig is het nog lekker ook. Zo proef je het vaak in onder andere bearnaisesaus, vinaigrettes, mosterd en tal van vlees- en visgerechten. Je kan er alle kanten mee uit. In deze blog gaat Taste Up er dieper op in.

Wat is dragon?

Dragon komt oorspronkelijk uit Centraal-Azië. In de loop van de 17de eeuw dook het kruid ook in de Europese keukens en dus onze contreien op. Je herkent dragon aan de smalle, speervormige blaadjes en de gekrulde wortel. De plant wordt doorgaans zo’n 50 centimeter groot.

Aan de vorm van de blaadjes heeft het kruid bovendien ook zijn naam te danken, want het doet denken aan drakentongen. Als je veel fantasie hebt, alleszins. In de volksmond wordt dragon ook weleens drakenkruid of slangenkruid genoemd. Leuk weetje: het plantje kan draken afweren. Echt waar.

In welke gerechten kan je dragon gebruiken?

Dragon is zeer veelzijdig, want zowel de blaadjes als de bloemen van dragon zijn eetbaar. Toch zijn het vooral de blaadjes die in de keuken als kruid worden gebruikt. De bloemen zijn dan weer uiterst geschikt om thee van te trekken.

Dragon is een zeer geliefd kruid in de Franse keuken. Zo vormt het een belangrijk bestanddeel van fines herbes, een kruidenmengsel dat meer smaak geeft aan soepen, eieren en boter. Uiteraard ken je het vooral als onderdeel van klassieke sauzen zoals bearnaise, maar ook van vinaigrettes en mosterd.

Verder kan je met het kruid ook vis- en vleesgerechten op smaak brengen. In Hongarije bereiden ze er bijvoorbeeld een gerecht van schapenvlees en kaas mee. In Rusland en enkele Oost-Europese landen kan je het kruid zelfs proeven in de frisdrank ‘Tarkhun’.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van dragon?

Dragon helpt de eetlust te stimuleren en gifstoffen uit het lichaam te verwerken. Daarom is het kruid goed om stoornissen van het maag- en darmkanaal te behandelen. Ook mensen met anorexia voelen zich vaak geholpen door het kruid.

Heb je soms last van een pijnlijke menstruatie? Dragon lijkt je maandstonden te bevorderen, want het heeft een krampwerende werking. Het kruid wordt eveneens vaak ingezet bij uitblijvende menstruatie.

Bekijk gerust onze webshop!

Bij ons vind je de meest verse en unieke kruiden, pepers, salades en eetbare bloemen. Ook dragon maakt dus deel uit van ons assortiment. Bekijk hier onze producten.

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen