Pimientos de padrón zijn momenteel helemaal ‘hot’. Zowel letterlijk als figuurlijk. Deze Spaanse pepers zie je namelijk alsmaar vaker als tapas en fingerfood. En je kan er met je vrienden zelfs Spaanse roulette mee spelen.

Wat zijn pimientos de padrón?

Pimientos de padrón oftwel padrón-pepers komen uit het dorpje Padrón, in het Spaanse Galicië. Je herkent de pepers makkelijk aan hun licht- tot donkergroene kleur. Ze zijn zo’n vijf centimeter groot en hebben soms diepe groeven in hun schil.

Hoewel de pepers vernoemd zijn naar het Spaanse dorpje, vinden ze eigenlijk hun oorsprong in Zuid-Amerika. De Spaanse conquistadores namen de pepers in de 18de eeuw vanuit de Nieuwe Wereld namelijk mee naar Spanje. Vandaag groeien ze ook in andere landen, zoals de Verenigde Staten, Mexico en Marokko.

Spaanse roulette

De ene padrón-peper is de andere niet. Meestal hebben ze een milde, hartige en pikante smaak. Ze worden immers tamelijk vroeg geplukt, wanneer ze nog jong en klein zijn. Zo krijgen ze niet de kans om te veel capsaïcine aan te maken. Deze chemische stof zorgt voor de hete, scherpe smaak in pepers.

Toch is 10 tot 25 procent van de padrón-pepers buitengewoon heet. Je kan vooraf helaas niet zien welke peper jouw mond mogelijk in vuur en vlam zet. Het geluk moet aan jouw kant staan. En net daarom staat het eten van padrón-pepers bekend als ‘Spaanse roulette’. Een leuk spelletje om dus met je vrienden te spelen.

Ben jij de pechvogel en heb je een hap van een hete padrón-peper genomen? Drink dan geen water om de hete smaak weg te spoelen, want dat lost de stof capsaïcine niet op. Beter grijp je meteen naar een glas melk.

In welke gerechten kan je padrón-pepers gebruiken?

In Spanje – maar ook ver daarbuiten – zijn padrón-pepers populair als tapas, fingerfood of partysnack. Bak de pepers eerst in een pan, want dan zijn ze op hun lekkerst. Je gaat best zo te werk:

  1. Wacht tot de pan goed heet is.
  2. Voeg een scheutje olijfolietoe en leg de padrón-pepers in de pan.
  3. Schud regelmatig met de pan.
  4. Bak de pepers tot ze lichtbruin en knapperig worden. Ook moet je blaren zien verschijnen.
  5. Haal de pan na twee tot vier minuutjes van het vuur.
  6. Bestrooi de pepers met zout.
  7. Laat de Spaanse roulette beginnen!

Bekijk gerust onze webshop!

Bij ons vind je de meest verse en unieke kruiden, pepers en salades. Ook padrón-pepers maken dus deel uit van ons assortiment. Bekijk hier al onze producten.

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen