Chilipeper kopen

Chilipeper bestellen

Wil je chilipepers of Spaanse pepers kopen? Bij Taste Up vind je de meest verse en unieke kruiden, pepers, salades en eetbare bloemen. Ook chilipeper maakt deel uit van ons assortiment en kan je vers, verwerkt en verpakt bestellen.

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces. We zijn bovendien IFS-gecertificeerd.

Achtergrond

Chilipeper is eigenlijk de verzamelnaam van tal van pepers en paprika’s uit ons assortiment. Denk maar aan de nagajolokia, piemento, scotchbonnet en de jalapeño. Chilipepers komen oorspronkelijk uit Centraal- en Zuid-Amerika en worden in de volksmond ook weleens Spaanse pepers genoemd.

Chilipepers hebben allemaal een pittige smaak, die een gevolg is van de capsaïcine. Hoe meer van dat stofje in de peper, hoe ‘heter’ de smaak. Op de Scovilleschaal kan je nagaan hoe heet een bepaald soort peper is.

Gerechten

Door de hete, scherpe smaak doen chilipepers dienst om gerechten wat meer karakter te geven. De pepers zie je dan ook vaak terug in curries, bij vleesgerechten, soepen, enzovoort. De zaden en witte zaadlijsten zijn het pikantste onderdeel van de peper en die kan je dus best verwijderen.

Enkele ideetjes:

 • Groentecurry met rijst
 • Curry stoofpotje
 • Mocktail met chili, bloedsinaasappel, limoen en tonic
 • Gefrituurd varkensvlees, yuccawortel en rode bonen
 • Ans caponata met gemarineerde mozzerella

Gezondheidsvoordelen

 • Stimuleren de stofwisseling en afvallen
 • Werken slijmoplossend
 • Verminderen hoofdpijn
 • Produceren endorfines
 • Verhogen de weerstand
 • Helpen bij diabetes en hart- en vaatziekten

Bewaring

Je kan verse chilipepers enkele dagen in de koelkast bewaren, maar je hebt ook de mogelijkheid om ze te laten drogen. Zo kunnen ze lang goed blijven op een donkere en droge plek. Let op: paprika’s bewaar je best niet in de koelkast.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Aanbevolen verpakkingsmogelijkheden

Wat onze klanten over ons vertelden

01
Unieke producten
Een jong bedrijf met professionele en doorwinterende zaakvoerders vol unieke producten die inspelen op de noden van de retail-, industrie- en foodservice klant.
02
Service
Ben ik eens wat vergeten tebestellen, zoeken we samen met de medewerkers van Taste Up naar een oplossing zodat we onze klanten toch nog kunnen bedienen. Ook afhaal en levermomenten worden op elkaar afgestemd. CO2 neutraliteit is ook een toegevoegde waarde.
03
Maatwerk
Bij Taste Up kan je terecht voor echt maatwerk: ze staan open om hun assortiment af te stemmen op onze noden. Ze hebben een ruim assortiment aan producten, verpakkingen en gewichten. Omdat ze alles in eigen beheer importeren en verpakken vormen nieuwe verpakkingen en private labels geen probleem.
04
Eigen kwekerij
Wat ze bij Taste Up zelf beter kunnen telen, telen ze zelf. Anders importeren ze van daar waar de zon schijnt. Dat zie je ook in hun assortiment: een sterke kwaliteit en smaakvol!
05
Innovatie
Ben je opzoek naar iets nieuws? Dan denken ze met Taste Up graag mee. Ze voegen ook regelmatig nieuwe producten aan hun assortiment toe.
Onze andere verse groene en kleurrijke producten gezien?
Kruiden kopen
Kruiden

De smaakmaker, ontdek onze verschillende kruiden

Lees meer
Eetbare Bloemen kopen
Eetbare Bloemen

Bekijk de bloemen die wij u durven serveren

Lees meer
Salades kopen
Salades

Ontdek welke soorten Salades wij kunnen aanbieden

Lees meer