Kwekerij

kwekerij

Historiek

Taste Up Historiek

 

 

1950

Jozef en Adèle De Koster legden het fundament van wat Taste Up vandaag is. Ze richtten zich destijds vooral op het kweken van salades en andere groenten. Enkele voorbeelden zijn prei, kervel, tuinkers, peterselie, wortelen, selder, enzovoort.

Met deze groenten stonden ze op allerlei vroegmarkten. Bewonderenswaardig, want in die tijd hadden ze enkel open velden en nog geen serres.

Taste Up in 1950
Taste Up in 1972
1972

Pierre en Jeannine Leemans – De Koster namen de fakkel over. In 1960 startte deze tweede generatie met de bouw van de allereerste serre. Vanaf toen kweekten ze zowel in open velden en onder plat glas als in hun serre. Hun assortiment bestond onder meer uit selder, kropsla, tomaten, veldsla en selder.

 

vanaf 1980

Johan en Marina Leemans vormden de derde generatie. Deze vernieuwers begonnen met het kweken van kruiden. Voortaan maakten bieslook, dragon, basilicum en munt deel uit van ons assortiment. Ook nieuwe soorten zoals koriander en dille deden hun intrede op onze velden en in onze serres.

Taste Up Team
Nu

De klik tussen de derde en vierde generatie was meteen voelbaar toen Jolien en Jorne mee in de zaak stapten. Deze twee generaties slaan nu de groene handen in elkaar om de meest verse en kwalitatieve salades en kruiden te kweken.

Denk maar aan kervel, rucola, radijzen, winterpostelein, munt, estragon, citroenverbena, enzovoort. Om aan de vraag te voldoen, werkt Taste Up samen met externe kwekerijen. We bezitten bovendien een GlobalG.A.P.-certificaat.

Ons team is de motor van dit familiebedrijf en wijzelf, als bedrijfsleiding, proberen de olie te zijn om de machine te smeren. We willen zo dicht mogelijk bij ons team en onze producten staan. Op die manier trachten we samen kwaliteit, diversiteit en flexibiliteit aan te bieden. Een tevreden klant is onze missie én onze passie.

Producten

Verse salades en kruiden

Taste Up is gespecialiseerd in het kweken van kervel, rucola, radijzen en winterpostelein. Daarnaast hebben we tijdens het zomerseizoen nog allerlei bijzondere kruiden in de serres staan. Zowel basissoorten - bijvoorbeeld estragon - als specialere soorten zoals thaise basilicum en citroenthijm.

Door gebruik te maken van kweekprogramma’s afgestemd op onze klanten, kunnen wij hen het hele jaar rond voorzien van verse salades en kruiden uit onze eigen tuinen. Afhankelijk van het klimaat en de vraag, vullen wij aan ons assortiment aan met producten uit buiten- of binnenlandse tuinen waarmee we nauw samenwerken.

We blijven bovendien voortdurend investeren in nieuwe technologieën en methodes om alle processen – denk maar aan zaaien, klimaat en oogst – binnen de kwekerij verder te optimaliseren.

BEKIJK ONS VOLLEDIG ASSORTIMENT

Verpakking & Logistiek

Verpakking & Logistiek

Goederen kunnen worden afgehaald of worden geleverd in verschillende verpakkingsmogelijkheden: los/loose in kisten, isomo (1kg), verpakt in schaal met flowpack of schalen met hersluitbaar deksel…

Alle goederen worden gecentraliseerd en verpakt in onze verpakkingsruimten. Ons IFS-cerficaat ‘Higer Level’ toont aan dat we hygiëne en veiligheid zeer hoog in het vaandel dragen. Daarnaast doen we hiervoor beroep op externe Quality-medewerkers.

We blijven ons verpakkingsproces & logistiek steeds verder optimaliseren door nieuwe verpakkingstechnieken en IT-oplossingen te integreren.

BEKIJK ALLE OPTIES


Interesse in onze producten?

Wenst u graag een offerte voor onze producten of heeft u nog eerst enkele vragen? Aarzel niet!

contacteer ons nu
Pepers