Hoe kan je best verse spinazie klaarmaken?

Tasteup line


Hoe verse spinazie klaarmaken

Knapperig, grasgroen, fruitig fris… verse spinazie ziet er niet alleen als de primus van de groenteklas uit, maar ook de smaak van de malse blaadjes is een streling voor de tong. Leuk ook is dat je met verse spinazie verschillende richtingen uit kunt als het op de bereiding aankomt. Wij bekijken graag met jou hoe je het best verse spinazie kunt klaarmaken aan de hand van 5 leuke en snelle gerechtjes. Gebruik ze als inspiratiebron om zelf aan de slag te gaan want met verse spinazie kun je maar weinig verkeerd doen. Tot slot bekijken we waar je verse spinazie en verse kruiden kunt kopen.

 

Verse spinazie bewaren

 

Net zoals met elke andere verse groente eet je bij voorkeur verse spinazie dezelfde dag nog op. Op deze manier haal je het meeste uit de brede waaier aan voedingsstoffen die deze bladgroente bevat. Wil je de spinazie toch bewaren dan kan tot maximaal twee dagen in de koelkast. Bij voorkeur neem je een plastic zak en prik je er wat gaatjes in of neem een zak met voorgemaakte gaatjes om de groente te bewaren. Ook spinazie die je al gekookt of bereid hebt, kan tot 2 dagen in de koelkast bewaard worden. Ingevroren verse spinazie tot slot bewaar je tot maximaal 1 jaar in de vriezer. Om de houdbaarheidsdatum zo lang mogelijk te maken, is het best om de spinazie voor het invriezen een minuutje of twee te blancheren. 

Je merkt snel wanneer spinazie niet meer goed is. Als de bladeren beginnen verkleuren en er verlept uitzien, is het tijd om de spinazie in de vuilbak te kieperen. Spinazie die niet meer veilig is voor consumptie herken je ook aan de scherpe, zure geur. Verse spinazie ruikt lentefris en de blaadjes zien er grasgroen en knapperig uit. 

 

Hoe verse spinazie klaarmaken: 5 manieren 

 

  1. Jonge spinazie of ook wel babyspinazie genoemd, is perfect om te gebruiken in salades of in een pesto. Probeer eens een spinazie salade met pompelmoes, gegrilde avocado en wat zachte geitenkaas die je vervolgens kruidt met verse kruiden zoals dragon en basilicum en ook nog wat citroen, olijfolie en peper en zout. 

  2. Spinazie doet het ook bijzonder goed in combinatie met feta. Bladerdeegpakketjes gevuld met spinazie en feta zijn dan ook een gastronomisch schot in de roos. Perfect om bij een Griekse salade te serveren. Fruit de spinazie met uit, knoflook, peper en zout en omwikkel de spinaziepasta met het bladerdeeg. Werk af met wat geraspte kaas.

  3. Pasta met spinazie en courgette. Verse spinazie wordt vaak in pasta’s gebruikt. Zeker eens te proberen, is een combinatie van verse spinazie, pasta, courgette en een kruidige roomkaas. Eventueel kan je er nog wat spekjes bijdoen. Je kunt zelf echter naar hartenlust combinaties proberen. Probeer en leer!

  4. Je zou misschien niet meteen op het idee komen, maar verse spinazie kan je ook in een smoothie klaarmaken. Spinazie gaat perfect samen met avocado… een smoothie van avocado en spinazie is het overheerlijke resultaat. Voeg nog wat verse basilicum, amandelmelk, amandelpoeder, eiwit en peper en zout toe en dan is het smullen en slurpen maar.

  5. Spinazie is natuurlijk perfect voor een heerlijke soep. Combineer preiwitten met spinazie en voeg een beetje citroensap en groentebouillon toe. Mix dan tot een gladde spinaziesoep.

Spinazie smoothie klaarmaken

Verse spinazie kopen

 

Nu je weet hoe je verse spinazie kunt klaarmaken, is het tijd om de verse spinazie te kopen. Je hoeft hier trouwens niet veel voor te doen want je kunt tegenwoordig je verse salades, verse eetbare bloemen en ook verse kruiden gewoon online kopen. Bekijk het assortiment op de website van Tasteup en bestel je verse spinazie in combinatie met bijvoorbeeld verse kruiden. 


Interesse in onze producten?

Wenst u graag een offerte voor onze producten of heeft u nog eerst enkele vragen? Aarzel niet!

contacteer ons nu
Pepers