Wat is wortelpeterselie? We vertellen je graag wat meer over devergeten groente wortelpeterselie, geven enkele recepten en tonen waar je degroente online kunt kopen. Een niet te missen groente die je gerechten extrageur en kleur geeft.

We houden wel van die groenten die niet meteen een belletje doen rinkelen, maar die toch voor een frisse wind doorheen je keuken zorgen. De wortelpeterselie is een van die groenten die het verdient om eens in de schijnwerpers geplaatst te worden. We geven graag een kleine voorstelling van de wortelpeterselie door de vraag “Wat is wortelpeterselie” te beantwoorden, voegen er hier en daar een recept aan toe en vertellen je ook waar je wortelpeterselie kunt kopen.

Wat is wortelpeterselie?

Het is niet altijd het geval, maar deze keer omschrijft de naam van de wortel ook perfect de groente. Het antwoord op de vraag “Wat is wortelpeterselie” is dus eenvoudig. Het gaat namelijk om een combinatie van loof aan de bovenzijde dat veel wegheeft van peterselie en een wortel aan de onderzijde die veel gelijkenissen toont met een pastinaak. Wortelpeterselie is een zogenaamde vergeten groente en laat vergeten groentes nu helemaal op de terugweg zijn. Van vergeten en diep onder de grond begraven naar hip en trendy tot in de meest luxueuze restaurants. Wortelpeterselie is iets minder zoet dan pastinaak en heeft een stevig aards karakter. De smaak ligt wat tussen knolselder, peterselie en pastinaak. Je kunt zowel de wortel als de bladeren van de wortelpeterselie in je recept gebruiken.

Wortelpeterselie recepten

Nu je de wortelpeterselie wat beter hebt leren kennen, delen we graag wat bereidingen en recepten die deze wortel, of was het nu peterselie, het beste tot zijn recht laten komen. We hebben je al wat meer verteld over de specifieke smaak dus laat zeker je inspiratie de vrije loop om zelf gerechten en nieuwe recepten met wortelpeterselie te proberen.

Wat is wortelpeterselie

1.    Wortelpeterselie pesto

Toevallig of niet…Wortelpeterselie begint met dezelfde letters als pesto en je kunt er ook een perfecte pesto met een aards tintje van maken. Persoonlijk een van onze favorieten. Gewoon de wortelpeterselie met de klassieke ingrediënten van een pesto blenden en je bekomt een hemelse combinatie met dit eenvoudige recept. De ingrediënten van een klassieke pesto? Pijnboompitten, Parmezaanse kaas, olijfolie, zout en een teentje look.

2.    Stamppot of soep van wortelpeterselie

Vergelijkbaar met bijvoorbeeld pastinaak kun je van wortelpeterselie een recept maken met bijvoorbeeld lekkere stamppot of puree op basis van deze groente. Aarzel ook niet om de groente in een soep te verwerken. Yummie! Het gaat hier trouwens niet alleen om de wortel, maar ook om het blad dat je in een stamppot of soep kunt gebruiken. Een stukje witte vis bij de stamppot en je dag kan niet meer stuk.

3.    Wortelpeterselie in je slaatje

bits en bites moet je ook bij deze groente zijn. Het knapperige en aardse karakter van de wortelpeterselie doet het uitermate goed in allerhande slaatjes (en ook in wokgerechten trouwens). Net zoals andere wortels en rapen geeft het een crunchy toets aan je slaatje.

Wortelpeterselie kopen

Met vergeten groentes is het vaak zo dat je even moet zoeken waar je ze kunt kopen. Bij de wortelpeterselie is het niet anders. Gelukkig kan je deze groente tegenwoordig ook vers van de pers online kopen. Taste Up wil het je als consument heel eenvoudig maken om deze lekkere groente op de kop te tikken. In hun uitgebreide assortiment kan je naast wortelpeterselie nog tal van andere salades, pepers, eetbare bloemen en kruiden kopen.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen