De kwaliteit van je kruiden bepaalt dekwaliteit van je gerecht. Laten we kijken waar je op moet letten bij het kopenvan kruiden in bulk en welke leverancier naar onze mening de beste partner inkruidencrime is.

De kwaliteit van je kruiden bepaalt de kwaliteit van je gerecht. Het is daarom belangrijk dat je op zoek gaat naar de beste leverancier voor de aankoop van je kruiden. Zeker als je van plan bent om ze in bulk te kopen. Voor grote hoeveelheden geldt des te meer dat onder meer versheid prioriteit moet zijn. Laten we eens bekijken waar je op moet letten bij het kopen van kruiden in bulk en welke leverancier naar onze bescheiden mening de beste partner in kruidencrime is.

Waar op letten bij het kopen van kruiden in bulk

Kruiden zijn een belangrijk onderdeel van de keuken, ze geven smaak en aroma aan je gerechten. Maar waar moet je op letten bij het kopen van kruiden? Hier zijn enkele tips:

  1. Kies voor verse kruiden als je ze kunt vinden. Verse kruiden hebben meer smaak en voedingsstoffen dan gedroogde kruiden. Bewaar ze in de koelkast of in een glas water.
  2. Als je gedroogde kruiden koopt, let dan op de houdbaarheidsdatum en de kleur. Gedroogde kruiden verliezen na verloop van tijd hun smaak en worden vaal. Bewaar ze in een donkere, droge en koele plaats.
  3. Als je kruiden in bulk koopt, zorg dan dat ze goed verpakt zijn. Bij Taste Up kan je bijvoorbeeld kiezen uit verschillende soorten verpakkingen die speciaal gemaakt zijn om kruiden in bulk te verkopen. Kies voor speciale kruidenbakjes of ga voor luchtdichte varianten. Eventueel kan er zelfs een eigen logo aan worden toegevoegd.
  4. Probeer verschillende soorten kruiden uit en experimenteer met nieuwe combinaties. De meest gebruikte keukenkruiden zijn basilicum, bieslook, peterselie en tijm. Daarna volgen vaak rozemarijn, salie, lavas (maggikruid), dille, kervel enzovoorts. Je kunt ook kant-en-klare kruidenmixen kiezen.
  5. Doe je de verpakking van je gekochte kruiden toch open, bewaar je kruiden dan in handige potjes die eenvoudig in gebruik zijn. Het liefst met aanpasbare labels en een doorzichtig reservoir, zodat je makkelijk kunt zien welke kruiden je hebt en hoeveel er nog in zit. Je kunt ook een kruidenrek of een draaiplateau gebruiken om je kruiden te ordenen.

Hoe kan je zien dat kruiden vers zijn?

Hoe weet je nu of kruiden vers zijn als je ze koopt? Wel het draait allemaal om het gebruik van je zintuigen. Kijken, ruiken en voelen.

  1. Kijk naar de kleur: Verse kruiden hebben meestal een heldere, levendige kleur, terwijl oude of droge kruiden vaak verbleekt of bruin zijn.
  2. Ruik aan de kruiden: Verse kruiden hebben een sterke, aromatische geur, terwijl oude of droge kruiden weinig of geen geur hebben.
  3. Voel aan de kruiden. Verse kruiden zijn meestal stevig en veerkrachtig, terwijl oude of droge kruiden broos of slap zijn.

En nu we het toch over de zintuigen hebben. Je kunt en mag natuurlijk ook altijd eens proeven. Niets lekkerder dan verse kruiden!

Verse kruiden in bulk kopen bij Taste Up

Het online kopen van kruiden doe je best bij een leverancier die door de jaren heen al bewezen heeft om kwaliteit tegen de beste prijs te leveren. Taste Up is zo’n bedrijf dat er alles aan doet om telkens weer het verschil te maken als het op versheid, hygiëne en kwaliteit aankomt. Elk pakketje kruiden dat de deur uitgaat, moet aan strikte vereisten beantwoorden. Niet voor niets beschikt Taste Up ook voor haar kruiden in bulk over verschillende certificaten. Contacteer ze vrijblijvend om na te gaan wat ze voor jou kunnen betekenen.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen