Voor wat is salie goed? Wat zijn de positieve effecten van dat groene kruid op ons lichaam? In welke mate draagt salie bij aan onze algemene gezondheid? In deze blog zie je op welke manieren salie jouw lichaam gezond helpt te houden.

1. Spijsvertering

Salie heeft de eigenschap om oprispingen tegen te gaan en de spijsvertering te bevorderen. Daardoor heb je na je maaltijd een minder vol gevoel. Plus: wanneer je salie gebruikt in jouw gerechten, zorgt het ervoor dat je vlees malser wordt.

2. Slaap en stress

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat salie een kalmerend en rustgevend effect heeft op ons lichaam. Zelfs al in de middeleeuwen werd salie meegekookt met melk en gedronken voor het slapengaan, wat zorgde voor een betere nachtrust.

3. Verkoudheid

Net als knoflook heeft salie een slijmoplossende en verzachtende werking bij een ontstoken, geïrriteerde of pijnlijke keel. In mediterrane landen zoals Griekenland plukken de inwoners salie van de berghellingen om te gebruiken als natuurlijk antibioticum tegen hoest en verkoudheid.

4. Geheugen

Salie bevat rozemarijnzuur, wat mogelijk een gunstige invloed heeft op de werking van ons geheugen en de vertraging van de ziekte Alzheimer. Zo gebruikten oude beschavingen al reeds salie omwille van de positieve effecten ervan op het geheugen.

5. Natuurlijk antioxidant

Salie – en dan vooral in theevorm – heeft een dubbele werking. Enerzijds helpen de hoge antioxidantwaarden ervoor dat jouw lever nog beter ziekteverwerkers en gifstoffen die ons lichaam indringen kan bestrijden.

Anderzijds nemen de natuurlijke antioxidanten in salie vrije radicalen weg. Dat zijn stoffen die op agressieve wijze onze cellen en ons lichaamsweefsel schade berokkenen.

Salie kopen? Bekijk gerust onze webshop!

Bij ons vind je de meest verse en unieke kruiden, pepers en salades. Bekijk hier ons assortiment kruiden, waaronder salie.

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen