Wist je dat er kruiden tegen griep bestaan? In deze blog bespreken we enkele kruiden die je weerstand verhogen en geneeskrachtige eigenschappen hebben. Denk maar aan basilicum, marjolein, gember, oregano en salie.

1. Basilicum

Dit ‘koningskruid’ vind je niet zonder reden helemaal bovenaan deze lijst. Basilicum wordt in Afrika immers al eeuwenlang gebruikt als kruid tegen een verkoudheid en de griep. Zo bevatten de blaadjes vitamine A en K, magnesium en kalium.

De ronde of lancetachtige blaadjes kan je perfect in een thee verwerken. Je hoeft niet eens ziek te zijn om te genieten van het aroma en de smaak van basilicum.

2. Marjolein

Marjolein werkt niet alleen helend voor jouw lichaam, maar ook voor jouw geest. Geen onnodige luxe in de donkere wintermaanden. Het kruid is een antidepressivum en helpt bij angst, stress, spanning, hyperactiviteit en slapeloosheid. Kortom: alles om je (psychische) weerbaarheid te verhogen.

3. Oregano

Zowel de Romeinen als de Grieken gebruikten oregano al als medicinaal kruid. Het is namelijk een boost voor je immuunsysteem, want het is rijk aan vitaminen K, ijzer en calcium. In theevorm is het bovendien effectief tegen de hoest.

4. Gember

Wanneer de griep in het land is, drink je best ook regelmatig gemberthee omwille van de antivirale werking. Het best rasp of snij je de gember, vervolgens laat je alles enkele minuten intrekken in heet water en voeg je er tenslotte een beetje honing aan toe.

Noem gember gerust maar een natuurlijke ontstekingsremmer. Om die reden wordt het kruid vaak gebruikt om de keelpijn die gepaard gaat met de griep te bestrijden. De stoffen in gember stimuleren het immuunsysteem, lossen slijmen op en werken zelfs koortswerend.

5. Salie

Wat zit er in een naam: salie is afgeleid van het Latijnse ‘salvus’, wat zoveel betekent als gezond. We hoeven jou dus niet te vertellen dat het kruid een sterke geneeskrachtige werking heeft. Salie wordt dan ook een natuurlijk antibioticum genoemd.

Heb je last van een keelontsteking?  Dan kunnen vloeibare aftreksels van het kruid perfect dienen als spoelwater. Of je kan een thee maken met de blaadjes.

Kruiden tegen griep kopen? Bekijk gerust onze webshop!

Bij ons vind je de meest verse en unieke kruiden, pepers en salades. Bekijk hier ons assortiment kruiden.

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen