Of veldsla gezond is? Zonder enige twijfel! Zo is veldsla rijk aan vitamine A en C, omega 3 en caroteen. In deze blog lees je meer over wat veldsla precies is, in welke gerechten je de sla kan verwerken en hoe je de sla het best bewaart.

Hoe herken je veldsla?

De krullende, fijne groene blaadjes van veldsla springen onmiddellijk in het oog, want ze lijken hard op de oren van een ezel. Vandaar dus ook de bijnaam ‘ezelsoor’.

Onbegrijpelijk, maar vroeger dacht men dat veldsla een onkruid was dat in de winter tussen het graan groeide. Tot iemand ontdekte dat de blaadjes van veldsla superlekker zijn in een winters slaatje.

Welke gezondheidsvoordelen heeft veldsla?

Veldsla zit boordevol vitamine A en C, omega 3 en caroteen. Ook bevat het haast geen calorieën. Dat maakt dat veldsla goed is voor jouw bloedvaten en het risico op een hartaanval vermindert. Ook heeft de veldsla een gunstige invloed op de werking van jouw ogen.

Verder profiteren ook ons immuunsysteem en onze huid mee van de vitamine A in veldsla. Je krijgt er bovendien meer energie van en je weerstand verhoogt. Bovendien draagt veldsla bij aan een rimpelloze huid. En door caroteen word je misschien zelfs een beetje bruin op een natuurlijke manier!

In welke gerechten kan je veldsla verwerken?

De smaak van veldsla kan je omschrijven als nootachtig, fris en pittig. Wanneer je veldsla verwerkt in gerechten, hoor je het voetje zo kort mogelijk af te snijden. In het voetje zit immers de smaak geconcentreerd.

De culinaire mogelijkheden van veldsla zijn breed. Je kan de blaadjes zowel vers als gekookt en gestoofd eten in koude en warme gerechten. Van soepen, slaatjes en stoemp tot een gemengd slaatje bij een steak en frieten: aan elk gerecht biedt veldsla een meerwaarde.

Wat is de optimale manier om veldsla te bewaren?

Het best bewaar je verse veldsla in een open verpakking in de groentelade van je koelkast. Daar blijft de sla zo’n tweetal dagen goed. Let er wel voor op dat je de veldsla niet in de buurt van appels, kiwi’s en peren legt. Zo verdwijnt de smaak immers sneller.

Veldsla kopen? Bekijk gerust onze webshop!

Bij ons vind je de meest verse en unieke kruiden, pepers en salades. Bekijk hier ons assortiment kruiden, waaronder veldsla.

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen