Een cocktail kruiden doe je het best niet op goed geluk. Enkel de juiste kruiden bieden daadwerkelijk een meerwaarde aan jouw drankje. Lees in deze blog welke kruiden jouw cocktails op smaak kunnen brengen!

1. Munt

Wie aan cocktails denkt, krijgt misschien al onmiddellijk de smaak van munt in zijn mond. De eivormige, langwerpige blaadjes van munt gelden dan ook als smaakmaker in twee van de meest gekende en populaire cocktails, namelijk een mojito en een gin-tonic!

2. Citroentijm

De karakteristieke, volle en kruidige smaak van citroentijm is een perfect match met een sinaasappel en prosecco om tot een overheerlijke cocktail te komen. Let er wel op dat je de takjes niet opeet, want daar zijn ze veel te taai voor.

3. Basilicum

Basilicum is een mediterraan kruid, waardoor het haast voorbestemd is om een cocktail op smaak te brengen. Onze tip: gebruik de blaadjes van basilicum vooral in een gin-tonic. De geur op zich is al een meerwaarde aan jouw smaakervaring. Meng het wel niet met andere kruiden, want basilicum is het lekkerst op zichzelf.

4. Rozemarijn

De harsachtige, donkergroene bladeren van rozemarijn komen in een cocktail het best tot hun recht in combinatie met een perzik, grapefruit en een sinaasappel. Leuk weetje: rozemarijn staat bekend om de werking van ons geheugen te versterken. Als je dan toch eens een cocktail te veel op hebt, helpt rozemarijn jou om alles wat er is gebeurd te herinneren!

5. Citroengras

Dit kruid is het toppunt van frisheid, vooral in combinatie met ginger ale. Bovendien bevordert het kruid de bloedcirculatie en maakt het de huid strakker. Je zou dus kunnen stellen dat een cocktail met citroengras drinken héél gezond is!

Kruiden kopen? Bekijk gerust onze webshop!

Bij ons vind je de meest verse en unieke kruiden, pepers en salades. Bekijk hier ons assortiment kruiden.

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen