Salades zijn er in alle vormen en maten. Dat maakt hen net zo populair in de hedendaagse keuken. Je voegt niet alleen een extra smaaksensatie aan je gerecht toe, maar je kunt ook nog eens experimenteren met decoreren. Van klassieke bladsla tot soorten met esthetisch net dat tikkeltje meer zoals rode en groene mizuna. Bovendien is het een product dat in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken een bron van mineralen, vezels en antioxidanten vormt. En wil je helemaal gastronomisch uit de bol of beter gezegd uit de krop gaan, mix dan gewoon verschillende smaken en texturen in één gerechtje. Het grootste assortiment aan salades vind je in de groothandel. Van klassieke veldsla kopen tot je fantasie de vrije loop laten gaan met mesclun en salicornia.

Soorten salades in de groothandel

Om je toch al een idee te geven van wat je kunt verwachten bij je bezoek aan de groothandel zetten we enkele van de populairste en meest trendy salades op een rij.

1. Rode en groene mizuna:

Mizuna rood
Mizuna groen

Wie zijn of haar gasten wilt verrassen, streelt niet alleen de zinnen met verrassende aroma’s maar houdt ook de look and feel in het achterhoofd. Het oog wilt immers ook wat. Rode en groene mizuna zijn als salades perfect om deze twee aspecten in 1 salade op je bord te toveren. De fijne getakte blaadjes hebben een mysterieus kantje en de mild peperige smaak zorg voor een kleine smaakexplosie.

2. Salicornia:

Salicornia

Op het eerste zicht lijkt het hier om takjes van een dennenboom te gaan, maar niets is minder waar. Als we je vertellen dat salicornia ook bekendstaat als zeekraal doet dat misschien wel een belletje rinkelen. En wie aan de zee denkt, denkt meteen aan de zilte smaak. Iets wat we ook in salicornia terugvinden. Deze zonder meer prachtig uitziende salade vind je in bulk in de groothandel en is overheerlijk met lamsvlees en kip.

3. Veldsla:

Veldsla

Veldsla is een klassieker die daarom niet minder wordt gesmaakt. Deze salade is een trendy topper dankzij de licht nootachtige smaak. De leuke vorm van de blaadjes die iets wegheeft van ezelsoren maakt veldsla een van de favoriete salades van chef-koks overal ter wereld. 

4. Red chard:

Red chard

Red chard is een salade die het beste van twee werelden combineert; namelijk deze van rode biet en deze van spinazie. Deze salade heeft haar roots dan ook in de wereld van de rode bieten aangezien het oorspronkelijk het blad van deze groente was. Van een bijproduct van rode biet is het blad ondertussen echter uitgegroeid tot een volwaardige salade. Lekker vlezig komt de stengel van red chard in allerlei kleuren voor. Dat maakt dat je deze salade met heel wat gerechten kunt combineren.

Koop je salades bij de groothandel

In het assortiment van een groothandel kun je meteen genieten van een ruim assortiment aan salades. Groothandels zoals Taste Up doen daar bovendien nog een schepje bij door gepersonaliseerde verpakkingen aan te bieden. Wil je jouw salades bijvoorbeeld meteen verpakt zien in een verpakking met jouw logo? No problemo. Gewoon Taste Up contacteren en ze al je saladewensen en -dromen waar.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen