De naaldachtige, gele tot felgroene blaadjes van dille zijn ideaal om zware (vis) gerechten lichter te maken en op smaak te brengen. Het kruid is dan ook goed voor jouw spijsvertering. In deze blog lees je er meer over.

Wat is dille juist?

Dille kenmerkt zich door een erg smal blad in een naaldachtige of zelfs veerachtige vorm. De kleur kan variëren van geel tot felgroen. Het kruid komt uit dezelfde familie als venkel en kervel, namelijk de schermbloemenfamilie.

Met welke gerechten smaakt dille lekker?

Vaak vind je dille terug in sauzen en soepen. En daar stopt het natuurlijk niet. Dille kan je namelijk gebruiken om vette en zwaar verteerbare schotels lichter te maken.

Zo smaakt het lekker en fris in gerechten met mosselen, zalm of andere (vette) vissoorten. Ook gaat het kruid goed samen met ingrediënten zoals azijn, yoghurt en zure room.

Let wel op bij de bereiding: laat het kruid nooit meekoken en al zeker niet in combinatie met andere kruiden. Hak dille fijn en voeg het pas op het laatste toe aan je gerecht, want anders verliest het veel smaak.

Is dille gezond?

Dille is rijk aan allerlei vitamines. Zowat het hele alfabet vind je erin terug: van vitamine A tot B1, B2, B3, B5, B6, B11 en C. Ben je misselijk en heb je braakneigingen? Dan kan dille soelaas bieden. Ook helpt het kruid tegen een opgezwollen buik, maag- en darmklachten.

Heb je het gevoel dat er iets blijft hangen in jouw keel? Dan kan dille ondersteunen bij het oplossen van vastzittend slijm. Zelfs tegen een slechte adem is dille van toepassing.

In het kort:

  • Braakneigingen en overgeven
  • Opgezwollen buik
  • Maag- en darmklachten
  • Vastzittend slijm
  • Slechte adem

Wat is de beste manier om dille te bewaren?

Idealiter verwerk je dille zo snel mogelijk na aankoop, wanneer het kruid nog vers is. Je kan dille namelijk moeilijk bewaren. Zo verkleuren de blaadjes en verslappen de stengels al tamelijk snel, waardoor ze gaan hangen en smaak verliezen.

Bekijk gerust onze webshop!

Bij ons vind je de meest verse en unieke kruiden, pepers en salades. Ook dillemaakt dus deel uit van ons assortiment, dat je hier uitgebreid kan bekijken.

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen