Rond en gezond… zo zou je het beste een radijs kunnen omschrijven! Maar wat maakt deze groente eigenlijk zo gezond? We ontleden graag deze bijzondere groente en belichten alle positieve invloeden die de radijs op onze gezondheid heeft.

Als je ze ziet blinken bij je lokale groenteboer denk je meteen… rond en gezond. Dat is hoe de radijs eruit ziet. Je zou bijna denken dat ze spontaan blozen van al die positieve aandacht die ze krijgen. Maar wist je dat deze bijzondere groente meer is dan een vat vol vitamine C en calcium? De gezondheidsvoordelen van deze wortelgroente zijn al vaker het onderwerp geweest van wetenschappelijke studies en dat met recht en reden. We vertellen je graag wat meer over waarom de radijs zo vaak het label ‘rond en gezond’ krijgt opgekleefd. Tot slot vertellen we je ook waar wij onze verse radijs kopen.

Wat is een radijs?

Voor we een kijkje gaan nemen naar de medische krachten van dit bijzondere bolletje is het misschien leuk om het eerst eens te hebben over wat een radijs nu precies is. De radijs is eigenlijk de wortel van een plant die tot de familie der kruisbloemigen behoort. In het wereldje der plantkundigen klinkt de naam Raphanus Sativus misschien bekender in de oren. Wie radijs zegt, denkt meteen aan de rode variant die je wel bij iedere groenteboer en in iedere supermarkt terugvindt. Maar wist je dat er ook witte en zelfs zwarte radijs bestaat die minstens even gezond is? Radijzen hebben over het algemeen een pittig aards kantje en zijn zowat over het hele noordelijke halfrond erg geliefd: Van Engeland tot in Japan.

Waarom bestempelt men een radijs als gezond?

1. Vat vol vitaminen en mineralen: 

Het kleine ronde worteltje is werkelijk een vat vol vitaminen en mineralen. Je zou het niet zeggen maar het lijstje is bijna oneindig: vitamine E, vitamine C, vitamine A, vitamine B6, vitamine K, ijzer, vezels, magnesium, calcium, fosfor en ga zo maar door. Waarom zou je nog multi-vitaminepillen nemen als je een radijsje kunt eten?

2. Immuniteitsbooster: 

Die overvloed aan gezonde werkzame bestanddelen maakt dat je immuniteit een boost krijgt en dat je beter bescherm bent tegen griep of verkoudheid. Daarnaast gaat het regelmatig eten van radijzen ook ontstekingen en veroudering tegen.

3. Ieder dieet:

Een radijs op zich zorgt niet voor gewichtsverlies. Dat kan immers alleen door minder calorieën te eten dan je verbruikt, maar het is wel een groente die we aan ieder dieet zouden toevoegen. Het vult immers goed, bevat veel water en hierdoor weinig calorieën en je krijgt er nog een crunchy bite bij. 

4. Verstevigt bloedvaten:

Een belangrijke eigenschap die radijs zo gezond maakt, is het feit dat deze groente een belangrijke rol speelt in de aanmaak van collageen. Dit geeft onze bloedvaten een verstevigende boost en gaat ook aandoeningen zoals atherosclerose tegen.  

Je merkt het, er zijn heel wat redenen waarom een radijs als gezond wordt beschouwd. Het bovenstaande lijstje is immers maar een kleine greep uit de vele voordelen voor onze gezondheid. Iedere vitamine of ieder mineraal in de groente heeft immers haar positieve invloed op ons lichaam.  

Verse radijs kopen bij Taste Up

Wie aan vers en gezond denkt, denkt meteen aan de producten van Taste Up. Hun uitgebreide gamma een verse salades, eetbare bloemen en pepers is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een streling voor de tong. En het radijsje krijgt een welverdiende prominente plek in dat aanbod van het lekkerste wat Moeder Natuur te bieden. Neem snel een kijkje en ontdek zelf wat je allemaal vers online kunt bestellen.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen