De lente is weer in het land en daarom kiezen mensen weer vaker voor visgerechten. Maar hoe kan je die vis kruiden? In deze blog bespreken we de beste kruiden voor onder meer kabeljauw, zalm, mosselen en tong.

1. Kabeljauw en zalm

Waarom we kabeljauw en zalm even samen bespreken? Omdat deze vissoorten met dezelfde kruiden op smaak kunnen gebracht worden. En dan hebben we het voornamelijk over de smaakvolle kruiden dille en koriander.

Zo staat dille gekend om het beste in visgerechten naar boven te brengen. Vooral bij vette vissoorten zoals zalm helpt dille om ze lichter verteerbaar te maken. Wel moet je erop letten dat je het kruid nooit laat meekoken met andere kruiden, want zo verliest het snel aan smaak.

Koriander: je bent er fan van of niet. De smaak doet velen immers denken aan zeep, terwijl anderen het dan weer overheerlijk vinden. Hoe dan ook, koriander komt goed tot z’n recht in combinatie met kabeljauw en zalm.

2. Mosselen

Bij onze Belgische mosselen heb je de keuze uit allerlei kruiden. Denk maar aan de licht zoete smaak van fijngesnipperde blaadjes oregano. Of heerlijke, frisse venkel, het kruid dat een beetje naar anijs smaakt en een positief effect heeft op spijsvertering.

Ook de karakteristieke, volle en kruidige smaak van tijm geeft een meerwaarde aan mosselen. Zorg er wel voor dat je de tijmtakjes niet opeet, want ze zijn erg taai. Laat de takjes gerust meekoken, maar haal ze er weer uit zodra je de mosselen op tafel zet.

3. Tong

Bij tong biedt peterselie een grote meerwaarde. Je kan zelfs kiezen uit platte peterselie en krulpeterselie. In vergelijking met krulpeterselie heeft platte peterselie gladdere, plattere blaadjes met een hoger watergehalte en een fijnere, pittigere smaak.

Wil je vis kruiden? Bekijk gerust onze webshop!

Bij ons vind je de meest verse en unieke kruiden, pepers en salades. Bekijk hier ons assortiment kruiden.

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen