Ik ben niet meteen het 'hete' type. En dan heb ik het wel degelijk over mijn smaakpapillen en niet over andere minder gastronomische zaken. Ik herinner me nog een curry in London met 1 pepertje op de menukaart (3 het maximum). Het leek wel alsof ik nadien nog een uur als een van de draken uit Game of Thrones heb rondgefladderd. Toch houd ik wel van een pittige toets bij mijn gerechten. Het is een soort van haat-liefde verhouding. Je weet dat je er niet goed tegen kunt, maar je kunt het niet missen. Je kunt er ook niet onderuit dat pepers je telkens weer weten te verleiden met hun rijke pallet aan kleuren, geuren en vormen. We stellen je graag enkele soorten pepers voor: hoe zit het met hun smaak en bij welke gerechtjes voelen deze pepers zich helemaal thuis. Geen gepeperde rekening hier, maar wel een gepeperd artikel.

Het verschil tussen pepers en paprika's

We vallen al meteen met de deur in huis door te stellen dat pepers en paprika's tot dezelfde familie behoren. In heel wat landen worden de twee termen dan ook door elkaar gebruikt om ofwel een paprika of een peper te benoemen zoals wij die kennen. Je zou kunnen stellen dat een paprika wat groter is en ook zoeter van smaak, terwijl pepers meestal kleiner, puntvormig en heel wat pittiger zijn.

Enkele soorten pepers

Het is natuurlijk onmogelijk om alle soorten pepers in 1 artikel te bespreken. We richten ons daarom op enkele soorten pepers die je ook bij ons in de winkel kunt terugvinden en die vaak in gerechten worden gebruikt.

1. Jalapeño pepers


Jalapeño pepers zijn eerder aan de milde kant. De naam klinkt waarschijnlijk bekend in de oren want ze zijn wereldwijd een van de bekendste pepers voor het gebruik in tal van gerechten. Van het kruiden van je gehakt tot het pit geven van salsa's en salades. Jalapeño pepers worden ook weleens op de BBQ gelegd of gevuld in de oven bereid. Met het kopen van Jalapeño pepers kan je echt alle richtingen uit.

2. Scotchbonnet

Scotchbonnet pepers


Lets minder bekend in onze lijst van soorten pepers is misschien de Scotchbonnet. Tenzij je al eens een bezoek aan een van de Caraïbische eilanden hebt gebracht want daar is deze peper immens populair. De peper is pittig maar met een zoete nasmaak. Dit maakt de Scotchbonnet peper ideaal voor gebruik in gerechten met fruit, maar ook in jerkgerechten, sauzen, gefrituurde visgerechten en bij rijst en bonen.

3. Habanero


Met de Habanero halen we een van de hetere pepers in onze lijst. Om je een idee te geven van zijn pittige karakter: de Habanero is over het algemeen 40 keer heter dan een Jalapeño. Het is dan ook de heetste Mexicaanse peper. Dit maakt deze peper perfect voor die extra hete sensatie bij gerechten met kip, in marinades van vlees, in hete salsa's of in curries. De peper is in verschillende kleuren verkrijgbaar en moet een mooie frisse kleur hebben.

Allerlei soorten pepers bij Taste Up


Verse kruiden en pepers zijn de specialiteit van Taste Up. Een plek waar je buiten de Jalapeño, de Scotchbonnet en de Habanero nog tal van andere soorten pepers vindt. Neem rustig een kijkje in de uitgebreide webshop en laat je aangenaam verrassen.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen