Rode pepers of Spaanse pepers springen wellicht onmiddellijk in jouw hoofd als je aan pepers denkt. In deze blog lees je meer over de oorsprong, hoe je ze in de keuken kan gebruiken en de gezondheidsvoordelen.

Wat zijn rode pepers?

Rode pepers zijn het bekendst onder hun andere naam Spaanse pepers. Oorspronkelijk komen ze uit Zuid-Amerika en ze zijn de verzamelnaam van die typische, lange en rode chilipepers die je overal tegenkomt.

Welke gerechten kan je met rode pepers kruiden?

Met gerechten die je lekker pikant wil maken! Zo zijn rode pepers samen met de korrelpeper de meest gebruikte bestanddelen om maaltijden heet te maken. In hun geheel zie je rode pepers het vaakst in gerechten als chili con carne en Indiase curry’s.

Let op: het is belangrijk om zuinig te zijn met het gebruik van rode pepers in de keuken. Zeker als je niet echt gewend bent aan pikant eten. Als je licht doseert, breng je met rode pepers alle smaken in het gerecht in balans en naar voren.

Zijn rode pepers gezond?

Of Spaanse pepers gezond zijn? Twijfel er maar niet aan. Rode pepers zijn een bron van capsaïcine en antioxiderende carotenoïden, die tal van gezondheidsvoordelen opleveren.  Zo verbindt capsaïcine zich aan pijnreceptoren, waardoor de stof gaat werken als een natuurlijke pijnstiller.

Wil je graag wat kilootjes verliezen? Ook daar kan capsaïcine jou bij helpen. De stof bevordert namelijk gewichtsverlies door de vetverbranding te vergroten en de eetlust te verminderen.

In het kort:

  • Natuurlijke pijnstiller
  • Vetbrander

Hoe kan je rode pepers het best bewaren?

Rode pepers kan je in een afgesloten potje enkele dagen bewaren in de koelkast. Ben je niet van plan de pepers binnen de paar dagen op te eten? Dan heb je ook de mogelijkheid om ze te drogen of in te vriezen.

Leuk weetje

Sommigen beweren dat het eten van rode pepers verslavend is. En eigenlijk klopt dat ook een beetje. Als reactie op het consumeren van de pepers, maakt het lichaam namelijk endorfine aan. Dat is dezelfde stof die in je hersenen vrijkomt na het sporten en die jou een kick geeft.

Bekijk gerust onze webshop!

Bij ons vind je de meest verse en unieke kruiden, pepers en salades. Ook rode pepers maken dus deel uit van ons assortiment, dat je hier uitgebreid kan bekijken.

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen