Heb je pepers gekocht, maar ben je niet van plan ze direct te gebruiken in een gerecht? Hoe je pepers het best bewaart, kom je in deze blog te weten. Zo hebben we het onder meer over koelen, invriezen en drogen.

1. Koelen

Een peper smaakt uiteraard het best wanneer die vers gegeten wordt. De meest optimale manier om een peper te bewaren is daarom in een goed afgesloten potje gevuld met wat azijn in je koelkast. Zelfs afgesneden exemplaren kunnen zo tot enkele weken goed blijven.

2. Invriezen

Ben je niet meteen van plan de pepers onmiddellijk te consumeren? Overweeg dan om ze in te vriezen. Eerst hoor je wel de pepers te wassen, de steeltjes eraf te snijden en ze fijn te malen met een keukenmachine. Tenslotte schep je ze in een potje en vries je ze in.

Het is ook mogelijk om de pepers in hun geheel in te vriezen, maar zorg er dan wel voor dat ze niet aan elkaar kleven. Anders kan je ze beschadigen wanneer je ze weer uit de vriezer neemt. Doorgaans blijven pepers zo’n zes tot acht maanden goed in de vriezer.

3. Drogen

De oudste en vaakst gebruikte manier om pepers te bewaren, is ze te drogen. Alle pepers lenen zich ertoe, al drogen pepers met veel vruchtvlees en een dikke vruchtwand iets moeilijker. Denk maar aan de jalapeño.

Eens gedroogd, kan je pepers in hun geheel bewaren of vermalen tot poeder met een pepermolen. Je kan ze met een elektrische keukenmachine zelfs nog fijner vermalen, zodat je chilipoeder bekomt. Chilipoeder bewaar je vervolgens makkelijk in een afgesloten potje.

Wil je pepers kopen? Bekijk gerust onze webshop!

Bij ons vind je de meest verse en unieke kruiden, pepers en salades. Bekijk hier ons assortiment pepers.

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen