We delen graagmet jullie onze lijst van 4 eetbare bloemen met de meeste smaak. Van eetbarerozenblaadjes over courgettebloem tot lavendel. Hoe smaken ze en in welkegerechten kan je ze gebruiken?

Eetbare bloemen vormen tegenwoordig een onmisbaar onderdeel in iedere moderne keuken. Stap een sterrenrestaurant binnen en gegarandeerd dat enkele van de gerechten ter decoratie en als kleine smaakbommetjes met eetbare bloemen worden afgewerkt. Deze trend zich nu ook door naar gewone restaurants en zelfs de gewone huiskeuken. En terecht natuurlijk… niets mooier en lekkerder dan je gasten verwennen en verrassen met de smaak en kleurenpracht van eetbare bloemen. Daarom dat we graag met jullie onze persoonlijke lijst van de 4 eetbare bloemen met de meeste smaak willen delen.

Top 4 eetbare bloemen met de meeste smaak

1. Rozenblaadjes:

Rozenblaadjes

Eetbare rozenblaadjes horen gewoon thuis in de top 7 van de meest smaakvolle eetbare bloemen. Om eerlijk te zijn horen ze zelfs thuis in de top 5, al was het maar omdat ze er fantastisch uitzien. Maar laat ons niet van het onderwerp afwijken… de smaak. Rozen behoren nu eenmaal tot de familie van de appels, abrikozen en kersen. En dat betekent dat ze een waardevolle bron van vitamine a, c en e, die allemaal helpen bij het versterken van de immuniteit, vormen. Rozenblaadjes smaken een beetje zoals ze eruit zien en ruiken. Zacht en licht zoet… een beetje zoals aardbeien. Ze passen perfect in allerhande salades en doen het ook goed als hoofdingrediënt van onder meer thee. Je kunt ze zelfs gebruiken om confituur of sauzen te maken.

2. Courgettebloem:

Courgettebloem

Een van onze persoonlijke eetbare bloementoppers is wel de courgettebloem. Alleen al het uitzicht van deze bloem doet je watertanden, niet? Maar er is meer dan de ‘looks’ alleen. Courgettebloemen zorgen ook voor smaak en textuur. Ze hebben een zachte smaak en delicate structuur die je een beetje doet denken aan deze van een pompoen. Licht zoet met een crunchy bite. Courgettebloemen worden vaak gebruikt om op te vullen of te frituren. Rauw vinden we ze ook terug op pizza’s of in verschillende vormen van Mediterraan brood.

3. Orchideeën:

Orchideeën

Als je salades maakt dan denk je al gauw aan de typische kleuren zoals rood van de tomaten, oranje van de wortelen, wat geel van de maïs en natuurlijk groen van de sla zelf. Maar waarom eens geen orchideeën toevoegen om dat kleuren- en smakenpalet nog een extra dimensie te geven? Orchideeën geven een frisse en knapperige toets aan je gerechten. Sommige vergelijken de smaak met deze van bladgroenten. Perfect dus om aan salades allerhande toe te voegen. Soms worden ze ook gebruikt in eenpansgerechten of ter decoratie van bijvoorbeeld taarten of cakes. In heel wat delen van de wereld krijgt de orchidee bovendien medicinale krachten toegewezen. Baat het niet dan schaadt het niet en de lekkere smaak krijg je er gratis bij.

4. Lavendel:

Lavendel

Bij lavendel denken de meeste mensen aan parfum of zeep uit de Provence. Lavendel is en blijft dan ook een van de meest herkenbare geuren ter wereld en dat al duizenden jaren lang. Maar wist je dat de bloemen ook al duizenden jaren lang in gerechten worden verwerkt? Eetbare lavendel maakt onder meer onderdeel uit van de typische Provençaalse kruiden. Het heeft een licht zoete smaak met een bittere toets. We zien lavendel opduiken in ijs, in cocktails en gin-tonics, bij vleesgerechten zoals lam en natuurlijk in salades.

Verse eetbare bloemen

Nu we onze lijst van de smaakvolste eetbare bloemen hebben gedeeld, lijkt het ons ook nuttig om je door te verwijzen naar de plek waar je deze en nog vele andere eetbare bloemen vers van de pers kunt kopen. Bij Taste Up zitten de groene vingers al generaties lang in het bloed en in het hart. Je vindt hier de lekkerste salades, eetbare bloemen, pepers en kruiden. Ook in bulk en met op maat gemaakte verpakkingen. Contacteer Taste Up vrijblijvend voor meer informatie.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen